Magazin > Lepota & telo
4423 ogledov

Napake, ki jih delamo, potem ko smo se zredili

Hujšanje
Zredili ste se za nekaj kilogramov in se v svoji koži ne počutite več dobro? Preberite, katere so najpogostejše napake, ki jih delajo ljudje, ki bi radi na hitro shujšali.

1. Izpuščanje obrokov
Četudi se zdi, da je ta odločitev na poti k izgubi kilogramov logična, vam svetujemo, da obrokov ne izpuščate. Za telo je namreč redno prehranjevanje zelo pomembno. Če boste izpustili zajtrk, boste še pred kosilom začutili močno lakoto in vase zmetali vse, kar najdete v hladilniku ali v avtomatu za prigrizke. Jejte redno, a zmerno.

2. Preizkušanje raznih diet
24-urna dieta, hujšanje med spanjem, paleo dieta … Diet, ki obljubljajo hitre rezultate, je ogromno. Ne verjemite jim. Če boste hitro shujšali, se boste tudi hitro zredili. Spremenite svoj življenjski slog. Najlažje boste na dolgi rok shujšali, če se boste zdravo prehranjevali in redno gibali.

3. Prepogosto tehtanje
Ne tehtajte se večkrat na dan, saj teža ves čas niha in je odvisna predvsem od tega, koliko smo spili. Tehtajte se enkrat na teden in vedno ob istem času.

4. Pretiravanje s športom
Če se boste gibali zgolj zato, ker vas peče vest, ne boste prišli daleč. Vaje boste delali hitro in nepravilno. Pomembno je, da najdete šport, ki vas bo res veselil. Vsaj trikrat na teden se vsaj 30 minut ukvarjajte z aerobno vadbo, enkrat na teden pa se posvetiti krepitvi mišic.

5. Pretirano obremenjevanje s kilogrami
Ne obremenjujte se preveč s svojim videzom. Postavite si realistične cilje in se motivirano lotite hujšanja, pri tem pa ne izgubite veselja, če bo izguba kilogramov počasnejša, kot ste pričakovali. Pomembno je, da puške ne vržete v koruzo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.