Magazin > Lepota & telo
12212 ogledov

Napake, ki jih počnete med tuširanjem

Tuširanje Profimedias
Tako uničujete svojo kožo.

Tudi pri tako vsakdanji stvari, kot je tuširanje, lahko ponavljamo vzorce, ki naši koži povzročajo več škode kot koristi. Na kaj morate biti pozorni?

Izogibati se morate prevroči vodi in predolgemu tuširanju. Dermatologi priporočajo tuširanje z mlačno vodo in ne več kot 10 minut. 

Vzemite si čas za izbiro mila. Ne izbirajte mil z izrazitim vonjem in ne izberite trdega mila. Prav tako ni priporočljivo uporabljati mil, ki se zelo penijo. 

Med umivanjem bodite nežni. Preveč agresivno drgnjenje poškoduje kožo. Izogbijate se grobim pilingom, vsekakor pa si ga ne privoščite več kot dvakrat na teden. 

Ne pozabite redno menjati gobe za umivanje. Menjajte jih na približno tri tedne, saj se v njih lahko namnožijo bakterije, glivice in plesen. Priporočajo, da jih ne sušite v kopalnici. 

Pri izpiranju bodite temeljiti. Če mila ne odstranite v celoti, to ovira nastajanje olj, ki so ključnega pomena za vašo kožo. 

Prav tako morate biti previdni pri brisanju telesa po tuširanju. Pregrobi potegi lahko poškodujejo kožo. Raje vodo nežno popivnajte. 

Ko zaključite s tuširanjem in brisanjem, ne pozabite kožo navlažiti. To storite takoj, da koža zadrži vlažnost.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.