Magazin > Lepota & telo
196 ogledov

Napake pri kuhanju z maslom

Žurnal24 main
Z maslom lahko obogatimo okus marsikatere jedi, če upoštevamo nekaj osnovnih pravil.

Maslo mora biti prave temperature, da jed uspe. Kakšna je prava temperatura, je odvisno od tega, kaj bomo pripravili. Če morate stepsti maslo in sladkor, mora biti maslo zmehčano, ne sme pa biti stopljeno. Če je maslo stopljeno, pecivo ne bo tako mehko. V nekaterih receptih zahtevajo, da se uporabi stopljeno maslo in jajca. Preden maslo in jajca zmešate, naj se maslo malce ohladi. 

Maslo lahko nadomestite z drugimi sestavinami, kot je kokosovo olje. Zavedajte se, da bo jed verjetno imela drugačen okus. Zatekajte se k receptom, pri katerih so drugi že preizkusili razne nadomestke. Mogoče pa boste v drugačnem okusu uživali. 

Maslo ni idealno za kuhanje pri visokih temperaturah, saj se zaradi mlečne sestave hitreje prismodi. Nevarnosti se boste izognili tako, da boste mesu, morskim sadežem in zelenjavi dodali maslo, ko bodo že skoraj kuhani. Zrezke ali piščančje meso lahko popečete na prečiščenem maslu. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.