Magazin > Lepota & telo
262 ogledov

Naravno nad znojenje: Kaj zares deluje?

znojenje, dezodorant Profimedias
Štiri naravna sredstva, s katerimi boste zmanjšali znojenje.

Znojenje, ki znižuje temperaturo telesa, se ne pojavi le takrat, ko nam je peklensko vroče, ampak tudi, ko smo pod stresom. Obljube antiperspirantov, ki ponavadi vsebujejo škodljive snovi, kot je aluminij, da se po uporabi ne bomo znojili, so lažne. Poskusite raje s temi naravnimi sredstvi.

Jabolčni kis
Deluje kot naravni dezodorant, saj uničuje bakterije. Vsak večer pred spanjem si s krpico, ki ste jo prej pomočili v vodo s kisom (v razmerju 1:2) pobrišite tiste dele telesa, kjer se močno znojite.

Soda bikarbona
Poceni in učinkovito. Sodo bikarbono potrosite na navlažene prste in jo nanesite na predel pod pazduho. Počakajte, da se posuši, nato pa ostanek prahu odstranite s suho krpo.

Črni čaj
Vsebuje kislino, ki deluje kot naravni antiperspirant in vpliva na žleze ter tako preprečuje prekomerno znojenje. Zavrite pol skodelice črnega čaja. Vrečice s čajem po nekaj minutah odstranite in počakajte, da se malce ohladijo, nato pa jih položite pod pazduho ter jih tam pustite pet minut.

Limona
Limona odstranjuje neprijetne vonjave, saj njena kislina uničuje bakterije. Limono prerežite napol in polovički položite pod pazduhe oziroma na predele, kjer se močno znojite. Pustite delovati najmanj 15 minut, nato predele telesa sperite z nekaj vode.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.