Magazin > Lepota & telo
121 ogledov

Ne v prekratke hlače ali krilo

Elena Miro Imaxtree
Dolge, vzorčaste obleke in kratke hlače so modni hit letošnjega poletja. Modna poznavalca smo vprašali, kako naj jih nosijo ženske, ki imajo nekaj kilogramov več.

Hlače malo nad koleni

"Pri hlačah in kratkih krilih je pomembno, da segajo malo nad kolena, vsekakor pa so manjšim in močnejšim odsvetovane tričetrt hlače," pravi modna oblikovalka Katja Magister.
"Odsvetovana so prekratka krila, primerne pa so sedemosminske ali dolge hlače iz tankih materialov, ki so prijetno hladne," pa dodaja oblikovalec Peter Movrin.

Tudi grafični potiski

Ženske z močnejšo postavo naj poleti nosijo daljše tunike, ki se v pasu stisnejo s tanjšim, od dva do tri centimetre širokim pasom, svetuje Magistrova in dodaja: "Dobrodošli so tudi vzorci organske in grafične oblike; priporočljivo je, da je potiskan le zgornji del, spodnji pa je enobarven ali obratno."

Ramena v rokave ali šal

Medtem ko Magistrova meni, da je roke pri močnejših postavah dobro pokriti s kratkimi rokavi, pa Movrin svetuje tako: "Močne roke in ramena se prekrijejo s tankim poletnim šalom, spodaj pa je lahko majica le z naramnicami."

Obleka naj ne bo vrečasta

Čeprav so letos v modi obleke in krila do tal, jih stilisti ženskam z močnejšimi postavami odsvetujejo, kadar gre za široke kroje. Izberite torej krilo, ki ni nabrano v pasu in je narejeno iz materiala, ki ne deluje vrečasto. Prav tako ravnajte pri obleki; najdite material, ki pada ob telesu, še bolje pa je, če je obleka krojena tako, da je rezana pod prsmi in nekoliko zožana po telesu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.