Magazin > Lepota & telo
42 ogledov

Nina Osenar se zoperstavlja egu

Nina Osenar mediaspeed
"Joga zbuja tisto, kar mi v resnici smo – brezpogojna ljubezen in mir," pravi Nina Osenar.

Nina Osenar jogo izvaja vsak dan. Kot pravi, se je v tej filozofiji, ki je v njeno življenje vstopila nepričakovano, popolnoma našla. "Naš um nas velikokrat sili, da smo nekje drugje, v preteklosti ali prihodnosti. Nikoli pa nismo zares tukaj, ves čas nekako bežimo od tega trenutka. To ni v redu," je za nas povedala lepotica in dodala, da joga, ki je primerna za vsakogar, ne umirja le uma, ampak tudi krepi telo. "Med fizičnim delom joge vzporedno umirjaš svoj um in ga pripravljaš na večje stvari, kot je meditacija. Z jogo tudi krepiš in raztezaš svoje telo, z dihom pa masiraš vse notranje organe."

"Mi smo življenje"

"Joga zbuja tisto, kar mi v resnici smo – brezpogojna ljubezen in mir. Nobena zunanja stvar nas ne more tako osrečiti kot stvari, ki jih nosimo v sebi. Mi smo življenje. Do tega spoznanja je težko priti, saj nas naš ego in um usmerjata v napačne reči. Ego nam narekuje: 'Ko bomo imeli več, bomo več.' V bistvu pa ne moremo biti več, ker smo vse," še razlaga Osenarjeva, ki se je z jogo začela ukvarjati pred štirimi leti. "Joga mi je spremenila pogled na svet. Začenjaš tudi drugače gledati na negativna čustva. Če ti nekdo nekaj grdega reče, ne moreš biti užaljen, ker veš, da ga vodi ego. Da to ni nič osebnega."

Komentarjev 3
  • mia 12:44 27.julij 2012.

    joga je že v redu, samo iz ust Nine Osenar se tudi meni zdi le nakladanje oziroma samo promocija saj je Nina tudi inštruktorica joge.

  • dd 10:00 27.julij 2012.

    Joj, temu je pa zelo težko verjeti, ker ta punčara je bila vedno polna same sebe. Tudi v materialnem smislu.

  • Oseba_ 09:21 27.julij 2012.

    Joj, kakšno nakladanje. ...naj ne naklada o " ego problemu " in naj vzame psihološko strokovno literaturo v roke raje. Pa lep pozdrav normalnim