Magazin > Lepota & telo
126 ogledov

Nov obraz za pet tisoč evrov

Vas motijo podočnjaki? (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Kirurgija. Popravki nosu, prsi in intimnih predelov vse bolj priljubljeni.
Počutje ženske z majhnimi prsmi lahko primerjamo s počutjem fanta z dvocentimetrskim penisom.
Marjan Fabjan, lepotni kirurg

Slovenci smo za lepotne posege iz leta v leto dojemljivejši, meni lepotni kirurg in specialist otorinolaringolog Boris Onišak. “Ženske se najpogosteje odločajo za korekcije nosu in povečavo prsi, moški pa za pomladitvene posege, kot je aplikacija botoksa,” pojasni.

Novost: rastni faktor
“Najizrazitejša novost pri pomlajevanju kože na obrazu in dekolteju je vbrizgavanje lastnega rastnega faktorja. Tega pacientu vzamemo iz krvi in ga vbrizgamo v podkožje. Na izbranih predelih tako zraste mlada koža,” razloži Marjan Fabjan, specialist plastične kirurgije.

Za operacijo se raje odločite jeseni. “Za lepotne posege naj se ljudje raje odločajo jeseni, saj je pri visokih temperaturah možnost okužbe večja,” svetuje Onišak. Obenem je okrevanje veliko manj neprijetno.

Intimni popravki 1.000 evrov
“Ženske se vse pogosteje odločajo za lepotne posege na intimnih predelih, predvsem za skrajšavo malih sramnih ustnic,” razkrije Onišak. Neskladno velike sramne ustnice zmanjšujejo v lokalni anasteziji, poseg pa traja le eno uro. Zanj boste odšteli tisoč evrov.

Nujno je živeti zdravo
Odločitev za operacijo pa še ne pomeni, da ste s svojimi lepotnimi težavami za vse življenje opravili. Fabjan namreč opozarja, da kirurški posegi niso nadomestilo za zdravo življenje. “Z vsakodnevnim uživanjem vitamina C, sadja in zelenjave ter vitamina E lahko marsikdo prepreči prezgodnje staranje ter se izogne kirurški igli,” pove.

Vrtoglave cene

Povečanje prsi s prsnimi vsadki: 2.800 do 3.400 evrov
Korekcija nosu: 1.800 do 2.900 evrov
Glajenje gubic z botoksom: 200 do 350 evrov
Operacija štrlečih ušes: 1.000 evrov
Liposukcija: 1.800 do 3.300 evrov
Povečava ustnic: 300 do 1.000 evrov

4 pogoji za uspešno operacijo
Pod nož plastičnega kirurga se odpravite le, če dobro veste, kaj vas moti in kaj želite. Uspešnost operacije je odvisna tudi od vas. Lepotni kirurg Marjan Fabjan navaja štiri pogoje, ki jih morate izpolnjevati, da bo poseg dosegel svoj namen.

Realna pričakovanja. “Najpomembnejše je, da imajo pacienti realna pričakovanja,” pravi Fabjan. Pred operacijo sta prav zato nujna posvet pri kirurgu in iskren pogovor.

Poznavanje vzroka. Pacienti morajo tudi natančno vedeti, zaradi kakšne napake se operirajo, sicer operacija ne prinese želenega rezultata.

Podpora bližnjih. Pacienti naj se o operaciji posvetujejo s svojo družino. “V veliko primerih se zgodi, da partner postane ljubosumen,” pojasni Fabjan.

Zdravo življenje.
“Operacija je predvsem pri preoblikovanju telesa lahko le spodbuda za telovadbo in zdravo prehranjevanje. Kirurgi popravimo tisto, česar se s telovadbo in dieto ne da,” za konec poudarja Fabjan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.