Magazin > Lepota & telo
7 ogledov

Nova vadba gibčne babice osvaja svet

Simpatična babica si je omislila zanimiv način vadbe, ki že dobiva vedno več privržencev.

Gospa Joanna Rohrback si je zamislila in demonstrirala novo vadbo, ki jo je poimenovala prancersize. Gre za mešanico hitre hoje in plesa. Pri tem se prožno in ritmično hodi naprej, vadba pa je podobna hoji konja. V minuti vadbe se porabi 4,2 kilokalorije, kar je podobno počasni hoji (okoli 3,2 kilometra na uro). Za primerjavo, pri jogi se porabi le 2,9 kilokalorije na minuto.

Rohrbackova poudarja, da se vadba lahko izvaja kjerkoli, priporoča pa se v naravi in na svežem zraku. Vpliva na dobro razpoloženje, idealna pa je za nosečnice in babice. Z vadbo so pričela tudi mlajša dekleta po vsem svetu in so nad njo čisto navdušena.

Pri tej vadbi gre za poziv ljudem, naj se vrnejo k naravi, pri tem pa lahko poslušajo glasbo. Poleg vadbe se je dobro držati diete, kakršnekoli pregrešitve pri hrani niso dovoljene, še pravi Rohrbackova.

Šestdesetletnica omenjeno vadbo prakticira že več kot 25 let, o njej pa je napisala tudi knjigo Prancercise: The Art of Phsyical and Spiritual Excellence. Svojo vadbo je že predstavila v krajšem videoposnetku, razmišlja pa tudi, da bi o tem posnela film.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.