Magazin > Lepota & telo
107 ogledov

Nova vadba prihaja iz cirkusa

Zivljenje 20.02.14, Ariel Hoop, vadba  foto: Pole dance studio Pole dance studio
Vadba na zračnem obroču je vrsta cirkuške umetnosti, ki je postala zelo priljubljena v telovadnicah po vsem svetu.

Vadbo na zračnem obroču (v angleščini aerial hoop), ki je obnorela svet, lahko zdaj preizkusite tudi pri nas. Vse, kar potrebujete za uspešen potek dela, je kovinski obroč, ki je varno pritrjen na strop – na njem boste razgibali telo in prebudili čute. Tovrstno vadbo namreč sestavljajo gimnastične prvine, elementi prostega sloga in sodobni ples. Zasluge za akrobacije, ki se izvajajo na obroču, gre pripisati cirkuškim akrobatom.

Snovalci vadbe so cirkuške elemente začinili s kančkom plesa in ščepcem ženstvenosti. "Ples je jezik, ki ga razumejo po vsem svetu – je najlepši način spoznavanja in izražanja čustev. Nobenega dolgčasa, le zabava in sprostitev," pravi Iryna Pisek, ustanoviteljica Pole Dance studia Ljubljana. "Na zračnem obroču vaditeljice spoznajo, kaj vse zmore njihovo telo. Vadba je primerna za ženske vseh starosti, velikosti in stopenj telesne pripravljenosti, ki si želijo postati fit, izraziti svojo ženskost, si pridobiti samozavest ali pa se preprosto želijo samo dobro zabavati," dodaja sogovornica.

Tečaji vadbe na zračnem obroču so sicer organizirani v posebej za to prirejenem prostoru, cene pa so primerljive s cenami podobnih oblik vodene vadbe. Vadbo odsvetujejo tistim, ki imajo težave s hrbtom ali srcem, in vsem, ki imajo nove mišične poškodbe.

Nasvet

Z ogrevanjem pripravite telo na napore, ki se pojavljajo med vadbo. Poveča se mišična temperatura, ogrete mišice so bolj elastične in se lažje premikajo. Da bi bilo ogrevanje čim uspešnejše in lažje, ga je treba kombinirati z raztezanjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.