Magazin > Lepota & telo
16 ogledov

Očistite podlogo za vadbo

Podlogo očistite po vsaki vadbi. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Joga vas bo morda res "notranje prečistila", a pomislite, kdaj, če sploh kdaj, ste nazadnje očistili podlogo za vadbo?

Znoj, lasje, delci kože, prah in vsa druga umazanija na tleh telovadnic podlogo za vadbo "onesnažijo" in usmradijo zelo hitro, zato naj vam pride v navado, da podlogo očistite po vsaki uri joge ali drugega razgibavanja, za katerega uporabljate podlogo. Preprosto čistilo si zmešajte kar sami. V stekleničko z nastavkom za razprševanje nalijte dva decilitra vode (destilirana bo še boljša kot iz pipe), dodajte nekaj kapljic sivkinega olja in nekaj kapljic olja čajevca ter dobro pretresite.

Potrebujete vodo, sivkino olje in olje čajevca.

Protibakterijsko in dišeče
Po vadbi mešanico popršite po vadbeni podlogi in zbrišite s čisto suho krpo (ali s staro bombažno majico). Za olje čajevca je znano, da ima antibakterijske lastnosti, vonj po sivki pa vas bo razveseljeval na naslednji vadbi. In nenazadnje je mešanica, s katero lahko obrišete tudi športno torbo in druge vadbene pripomočke, okolju prijazna. Zato jo imejte ves čas v torbi za vadbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.