Magazin > Lepota & telo
28 ogledov

Odkrili, kaj je ključ do sreče

družina sreča plaža Shutterstock
Strokovnjaki so s pomočjo 32 let dolge raziskave odkrili, kaj je tisto, kar nas osrečuje. Odgovor se skriva v otroštvu in obdobju odraščanja.

Dobri bližnji odnosi s prijatelji in družino v otroških letih so ključ do boljšega in srečnejšega odraslega življenja. To so s pomočjo raziskave ugotovili strokovnjaki iz Nove Zelandije, poroča britanski Daily Mail.

Znanstveniki so analizirali podatke 804 oseb, ki so jih opazovali kar 32 let. Pri tem so bili pozorni na družinska razmerja, na razvoj govora v otroštvu, na družabne stike v puberteti in akademske dosežke ter dobrobit v odraslosti. Zaključili so, da obstaja močna povezava med družabnimi stiki v puberteti in dobrobitjo ter srečo v odraslem življenju. Razvoj govora in šolski uspeh sodeč po raziskavi ne vplivata prav dosti na srečo v odraslosti.

Strokovnjaki zato na podlagi teh rezultatov svetujejo, da svojemu otroku omogočite razvijanje odnosov z drugimi, ter da najdejo ravnovesje med odnosom s prijatelji in družino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.