Magazin
49 ogledov

Poklic mama prinaša depresijo

mama otrok Shutterstock
Ženske, ki so se odločile svojo službo zamenjati za poklic mama, so bolj nesrečne, žalostne in bolj naklonjene depresiji kot ženske, ki redno hodijo v službo.

Rezultati ameriškega spletnega portala Gallup so pokazali, da je sreča žensk z otroki odvisna od tega ali so zaposlene ali ne. V raziskavo so zajeli 60 tisoč mater in ugotovili, da so bile tiste, ki so se zaradi otrok v mladih letih odpovedale službi, bolj žalostne, jezne in pod večjim stresom kot mamice, ki redno hodijo v službo. Posledično so tudi bolj nagnjene k depresiji, kar dokazuje tudi statistika: depresivnih je kar 28 odstotkov žensk s poklicem mama, medtem ko je med zaposlenimi mamicami depresivnih le 17 odstotkov.

Raziskava je namreč še pokazala, da so mamice z redno službo srečnejše, več se smejijo in bolj uživajo v življenju. Strokovnjaki, ki so se lotili raziskave, so ob tem še zaključili, da denar ne igra nobene vloge pri sreči in pri duševnem stanju človeka. "Delo pri materah vzbuja pozitivna čustva, 24-urna skrb za otroke in dom pa negativna," je dodala vodja raziskave, Elizabeth Mendes.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.