Magazin > Lepota & telo
45 ogledov

Ohladite pisarno

ventilator Shutterstock
Ponujamo vam pet nasvetov, da bi bilo delo tudi poleti čim prijetnejše.

Delo v pisarni je poleti zaradi visokih temperatur lahko zelo stresno, zato vam ponujamo nekaj nasvetov, kako čim bolj ohladiti delovno okolje, tudi če nimate klimatske naprave.

  • Ugasnite naprave. Tiskalnik, ki ga ne potrebujete, in računalnik na sosednji mizi sta vir dodatne toplote, čeprav sta v stanju počivanja. Izklopite vse naprave, ki jih ne potrebujete.
  • Priskrbite si ventilator. Namesto klimatske naprave, ki je neekološka in vam lahko hitro nakoplje kakšen prehlad ali virozo, za hlajenje prostora uporabite ventilator. Namizni stanejo le okrog deset evrov, lahko pa se odločite tudi za stropnega.
  • Zatemnite prostor. Tako kot doma tudi za pisarno velja, da jo je bolje skriti pred soncem in okna zagrniti s gostimi zavesami. Če vam je pretemno, si delovno površino osvetlite z lučjo, pazite le, da uporabljate varčne žarnice, ki ne oddajajo veliko toplote.
  • Oblecite se lahkotno. Poslovno garderobo lahko kljub strogim pravilom prilagodite poletju. Naj bo ohlapnejša in iz lahkotnejših materialov, ki dihajo.
  • Voda in sadje. Tudi na delovni mizi naj vas vedno spremljajo kozarec hladne vode in nekaj zdravih prigrizkov, kakršno je sveže sadje. Dovolj tekočine je bistveno za ohranjanje ustrezne telesne temperature.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.