Magazin > Lepota & telo
122 ogledov

Pedikura v petih korakih

Stopala potrebujejo pravilno nego. Žurnal24 main
Čas je za sandale, toda preden skočite vanje, stopala pripravite na razkazovanje.

Uvodne priprave

Vedro napolnite s toplo vodo, vanj kapnite malo mleka za prhanje, kopalne soli ali kopeli za stopala, preden vanj namočite noge, pa z nohtov odstranite morebitne sledi laka. Potrebovali boste še škarjice, pilo ali plovec za odstranjevanje trde kože, paličico za obnohtno kožico ter klasično in polirno pilo za nohte.

Namakanje in piling

Noge v kopeli namakajte od 15 do 20 minut, nato s pilo ali plovcem podrgnite po petah, ne pozabite pa niti na zunanjo stran palca in mezinca. Stopala bodo še mehkejša, če si boste privoščili hitri piling. Zmešajte nekaj žlic grobe kuhinjske soli, malo oljčnega olja in nekaj kapljic limone ter z mešanico nežno zdrgnite celotno stopalo.

Postrizite nohte

S paličico poskrbite za obnohtno kožico. Te ne strizite, ampak jo nežno s polkrožnim gibom pomaknite do nohtov. Stopala sperite pod toplo vodo, jih osušite, nohte ravno postrizite in nato spilite; robove le nežno zaoblite. Za lepši videz površino nohtov obdelajte še s pilo za sijaj.

Navlažite

Za nežna stopala bo poskrbelo dobro vlažilno mleko. Če nimate takšnega, namenjenega negi stopal, lahko uporabite kar mleko za telo. Med nanašanjem si privoščite še nežno krožno masažo stopal in prstov, mleko pa vtrite tudi v obnohtno kožico.

Lak za popoln videz

Ko se nohti popolnoma osušijo, jih zaščitite z lakom. Za nevtralen videz nanesite dve plasti prozornega laka, tiste, ki rade sledite modnim smernicam, pa jih obarvajte z najljubšim odtenkom: na nohte najprej nanesite podlak, nato dve plasti barvnega laka, na koncu pa nadlak, ki bo poskrbel za daljšo obstojnost. Pri izbiri barve ne pozabite na barvo sandal, po končani pedikura pa eno uro ne obujte ničesar.

Komentarjev 1
  • Masajka23 23:03 09.oktober 2019.

    Za svoja stopala lahko veliko postorimo sami doma, vendar meni je vseeno všeč obiskati pedikerko, kjer se za eno uro prepustim strokovnim rokam, ki uredijo moja stopala. Težave z vraščenimi nohti na primer težko odpravimo doma, in moram pohvalit salon ...prikaži več Pedivita Pedikura Ljubljana, ker so mi res pomagali, da se mi noht ne vrašča več