Magazin > Lepota & telo
25 ogledov

Pripomočkov za ličenje ne izposojajte

ličenje Shutterstock
Ličila zvečer odstranite, saj se čez noč koža obnavlja. Krema naj bo prilagojena tipu kože, pripomočkov za ličenje pa si ne izposojajte.

Za lep videz niso dovolj ličila; koža potrebuje tudi pravilno nego. Umetnica ličenja Branka Pavlovič nam je zaupala, na kaj vse je treba biti pozoren.

Stres in prehrana

Stres slabo vpliva na videz kože. Kot pravi vizažistka, je treba veliko pozornosti nameniti pravilni negi. Zvečer obvezno odstranite ličila, saj se čez noč koža obnavlja. “Velikokrat popijemo tudi premalo tekočine in se neredno oziroma nepravilno prehranjujemo, kar kožo dodatno izčrpava in izsuši,” opozarja in dodaja, da so na takšni, oslabeli koži tudi ličila precej manj obstojna.

Redna nega

Pozorni morate biti tudi na pravilen izbor kreme, ki naj bo prilagojena tipu kože, saj se vam lahko sicer na obrazu pojavljajo grudice, luske ali vidne črte. Za suho kožo tako nikoli ne uporabite mastne kreme, saj s tem dodatno zamašite pore – vizažistka svetuje uporabo kakovostne vlažilne kreme, saj “koži takrat primanjkuje vlage”. Pred nanosom ličil torej obvezno nanesite dnevno kremo in počakajte vsaj pet minut, da se dobro vpije. “Če se vam mudi, lahko preostanek kreme nežno popivnate s papirnatim robčkom,” namigne sogovornica.

Pripomočki naj bodo čisti

Za nanos ličil strokovnjakinja zmeraj uporablja čopiče, ki so različnih oblik in mehkobe, občasno pa tudi gobice. Priporoča, da pripomočkov nikoli ne posojate ali delite z drugimi, saj se pri tem zelo radi razmnožujejo in prenašajo bakterije in mikrobi. Pripomočke za ličenje prav tako občasno operite v topli vodi in jih razkužite.

Ne za vsako ceno

Menim, da slepo sledenje modnim zapovedim ni potrebno; zmeraj je modno to, kar človeku zares pristaja,” pravi sogovornica. Vsako sezono in ne glede na modne smernice se lahko tako zmeraj odločite denimo za klasično ličenje – poudarjene trepalnice in rdeče obarvane ustnice.

Koža vam bo izjemno hvaležna tudi, če ji boste občasno privoščili profesionalno nego v kozmetičnem salonu,” meni Pavlovičeva, ki pripadnicam nežnejšega spola obisk kozmetičarke svetuje tudi pred pomembnejšimi dogodki, kakršna sta poroka in maturantski ples. “Same nikoli ne stiskajte mozoljev. Nepravilnosti ali akne bo pravilno sanirala kozmetičarka. Rdečica bo sicer ostala, vendar jo lahko pozneje uspešno prekrijete oziroma nevtralizirate,” pravi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.