Magazin > Lepota & telo
38 ogledov

Trendi pomladnega ličenja

ličenje
1/4
Imaxtree
Naravno, sveže in preprosto sijoče. Poljubi bodo v znamenju koralno rdeče. Debele plasti pudra bodo odveč.

Ličila. "Pomlad prinaša minimalistično ličenje in lahkotnost," zaupa vizažistka Bojana Zmazek. "Debele plasti pudra bodo zamenjale tanke plasti obarvane, tonirane kreme; obraz bo tako deloval svež in naraven," pojasnjuje.

Sijaj, ne svetilo

Pomembno je, da koža sije, kar pa ne pomeni, da se boste v pomladnih mesecih svetile kot disko krogle. Kot opozarja vizažistka, je izbira podlage znatnega pomena, zato upoštevajte svoj tip (in ten) kože. "Predvsem pri tistih z mastno kožo se lahko ta pretirano sveti. Rešitev za to so na primer mineralni pudri. Ker so suhi, poberejo odvečen sijaj in kože obenem ne obtežijo preveč," pojasnjuje. In če je sijaj na bradi, nosu in čelu odveč, je dobrodošel na izbočenih delih ličnic, pravi. Nežno porcelanasto kožo dopolnite na primer z nežnim bronzerjem, ki ga nanesite na lično kost. Poljubom sonca pa bodo konkurirale ličnice v nežni rožnati barvi, kot bi vas nekdo nagajivo uščipnil vanje.

Klasična večnost

"Spet in še vedno je in rdeča šminka; letos so odtenki svetlejši in živahnejši, izstopa pa koralno rdeča," še zaupa vizažistka. Močnim in živim barvam pa se ob modni bok postavljajo odtenki pravljičnih princesk: prepričale boste z ustnicami v kožni barvi in bleščili v nežno rožnati barvi.

Metalika se vrača

"Zadimljen videz oči so v ozadje potisnili sveteči metalični odtenki," pravi Zmazkova. Oči se bodo svetile v metalični sivi in zeleni. Tudi pasteli nadaljujejo modni pohod, bolj žive pomladne barve, kot sta limonino rumena in pomarančno oranžna, pa ne bodo krasile le pomladnih oblačil. "Pomembna je svežina. Če poudarite oči, naj bo preostalo ličenje minimalistično, torej nežen puder; ličnice poudarite toliko, da naredite strukturo, ne pa barvo. Fokus naj bo na barvi," poudarja vizažistka. Uprite se želji po zagorelem videzu in se raje odločite svetlejši puder kot odtenek temnejšega, izbirajte pa ga na dnevni svetlobi.

Naravne tudi obrvi

Obrvi naj ne bodo pretirano poudarjene. Obdržijo naj svoj ten in obliko, da obraz deluje kot naravna celota. Naj ne bodo pretanke, lahko pa so malo začesane, nam je zaupala Zmazkova.

Maskara skoraj odveč

"Debele plasti maskare so odveč, zadostuje minimalen nanos," svetuje Bojana Zmazek. Vsaj do jeseni lahko pospravite umetne trepalnice in črtala za oči. Namesto klasične črne lahko izberete maskaro v barvah, ki so blizu črni, pravi sogovornica. "Vijoličasta bo na primer poudarila zelene in modre oči, rjavooke pa boste isti učinek dosegle s svetlečim metaličnim sijajem," dodaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.