Magazin > Lepota & telo
35 ogledov

Pijte tako, da ne bo mačka

alkohol Žurnal24 main
Čeprav se morda alkoholu danes ne boste odpovedali, pa lahko pijete tako, da jutri ne boste imeli mačka. Pred vami je pet nasvetov.

Pijte počasi

Prvo in najpomembnejše pravilo, če novega leta ne želite začeti z glavobolom in slabostjo, se glasi: zmernost. Dan po zabavi mačka ne boste imeli, če boste pili počasi, le eno pijačo na uro. Tako bo telo lažje in sproti presnavljalo alkohol.

Jejte

Ne preskočite novoletne večerje. Hrana v želodcu upočasni vpijanje alkohola in tako zmanjša nevarnost za pojav mačka.

Tudi brezalkoholno

Ker alkohol povzroča dehidracijo, ki je glavni povzročitelj mačka, ne pozabite na vodo. Največjo uslugo si boste naredili, če boste po vsakem kozarcu alkoholne pijače spili kozarec vode. Potrudite se tudi, če pijete pivo, saj pivo zaradi povečanega uriniranja telo še dodatno dehidrira.

Belo pred rdečim

Pazite, kaj pijete. Izogibajte se temnim alkoholnim pijačam, kot so viski, brendi, obarvane vodke in poceni rdeče vino. Temne pijače vsebujejo veliko kemičnih sestavin, ki dodatno pripomorejo k slabemu počutju in glavobolu.

Še kozarec pred spanjem

Če boste na pitje vode pozabili med zabavo, pa nanjo ne pozabite vsaj pred spanjem. Če z velikim kozarcem vode mačka ne boste pregnali, pa ga boste morda vsaj omilili.

Komentarjev 2
  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 15:03 31.december 2011.

    Odstavek "Belo pred rdečim" je znanstveno dokazano napacen. Od poceni vina nimate nic bolj macka kot od dragega. To je izmisljotina vinarjev, da lazje folku drago zaracunavjo za vina, ljudje se pa potem zraven fine delajo. Edina razlika je v ...prikaži več kolicina sulfita, ki pa itak ne povzroca macka: http://waterhouse.ucdavis.edu/winecomp/so2.htm

  • maliking 13:50 31.december 2011.

    Za lažje in sigurno po pitju:http://www.kulinarika.net/recepti/16263/zelenjavne-jedi/zeljna-musaka/