Magazin > Lepota & telo
20 ogledov

Platforme, krzno, okrasje

topshop Topshop
Letos si priskrbite take s poudarjenimi podplati in nenavadnih oblik.

Letos bodo modni škornji pod kolenom, izrazitih barv in z od šest- do osemcentimetrsko tako imenovano kornetasto peto,” pravi oblikovalec ter izdelovalec čevljev in usnjene galanterije Mitja Hojak. “Modni hit pri škornjih in visokih gležnjarjih so letos vsekakor tudi drzne barvne kombinacije, denimo rdeče-črna, črno-bela ali modro-bordordeča,” ga dopolnjuje oblikovalka čevljev Alja Novak Viryent.

Platforme na pohodu

Pri obliki škornjev ostaja v ospredju spodnji del obuvala. “Večplastni podplati, oblečene platforme, poudarjene in močne pete geometrijskih oblik bodo popestrili tudi to jesen in zimo,” razlaga oblikovalka in dodaja, da se letos vračajo tudi zelo tanke in elegantne pete s posebnimi učinki, kakršna je omenjena kornetasta peta.

Okrasite jih, kolikor se da

Na škornjih so tudi letos modne resice. “Prav tako so modni škornji na vezalke, ki se zavezujejo od gležnja do vrha,” pravi oblikovalka, Hojak pa meni, da lahko škornje popestrite tudi z drugimi dodatki oziroma okrasjem, kakršne so zvezdice in rožice. Če si boste letos omislili škornje, si dajte duška in nanje nadenite vse, kar vam je všeč – samo, da bodo (boste) opazni!

Naravni materiali

Da pa bo korak kar se da lahek in udoben, poskrbite z mehkimi materiali in ostanite pri klasiki. “Še vedno je najboljše naravno usnje in le kot dodatek morda kakšno krzno, predvsem ovčje,” svetuje Hojak. “Nosi se tudi lakasto usnje, ki je mehko, po drugi strani pa je hit sezone semiš,” pristavlja Novak Viryentova.

Nikar ne izberite špičastih

Čeprav je poudarek na barvah, podplatih in materialih, ne pozabite na obliko. “Predlagam, da imajo škornji ovalno ali rahlo okroglo konico, nikakor pa špičaste,” pravi Hojak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.