Magazin > Lepota & telo
34 ogledov

Poceni oblačila in obutev

nakupovanje, razprodaje Shutterstock
V ponedeljek se začnejo poletne razprodaje; v spletnih prodajalnah so že v polnem teku.

Precej trgovcev se je odločilo, da potrošnikom oblačila in obutev po znižani ceni in v akciji ponudijo že nekaj tednov pred uradnim datumom, določenim za razprodaje.

Ne smejo dvigniti cen

Po zakonu se imajo trgovci možnost odločiti, ali bodo razprodaje sploh izvajali. Če jih ne želijo, lahko med razprodajami oziroma pred njimi tudi kako drugače pospešujejo prodajo (z akcijami, ugodnostmi, popusti in podobnim), razlagajo na spletni strani Trgovinske zbornice Slovenije. Pomembno je, da trgovci pred uvedbo popusta ali razprodaje cen izdelkov ne dvignejo, po uvedbi popusta ali razprodaje pa znižajo; s tem bi lahko navedli višji odstotek znižanja in tako privabili več kupcev, kar pa je v nasprotju z zakonom.

Na spletu previdno

Tudi spletne trgovine so že oklestile cene oblačil in obutve. Če se odločate za tovrstni nakup, se pozanimajte, katere dajatve je treba plačati, saj morajo biti za blago, ki prispe iz tretjih držav, ob uvozu opravljene carinske formalnosti. Uvozna dajatev se obračuna po predpisani carinski stopnji od carinske vrednosti blaga, ki je razvidna z računa. Stopnja carine je odvisna od vrste blaga, ki se uvaža. Na spletni strani carinske uprave lahko najdete koristne informacije o carinjenju blaga po pošti. V carinsko vrednost se v celoti vštejejo tudi poštne pristojbine, davek na dodano vrednost pa se obračuna na davčno osnovo, ki jo sestavljata carinska vrednost in carina.

Komentarjev 1
  • 00:27 12.julij 2011.

    XLASH je naravni preparat za rast in krepitev Vaših trepalnic s hitrim in učinkovitim delovanjem. Hkrati XLASH s svojo naravno sestavo ponuja maksimalno zaščito in obnovo Vaših trepalnic.www.xlash.si