Magazin > Lepota & telo
34 ogledov

Poleti večja skrb za lase

ženska, lasje, poletje Shutterstock
Lasje se v poletnih mesecih zaradi vročine in izpostavljanja soncu hitreje poškodujejo. Zavarujte jih s pravimi preparati, nekaterim pa se je dobro tudi izogniti.

Poletno sonce, visoke temperature zraka in vlažnost lahko poškodujejo povrhnjico lasišča, rezultat tega pa so izsušeni, razcepljeni, krhki, nakodrani ali kako drugače poškodovani lasje. Izpostavljanje soncu škoduje vsem tipom las (tanki, srednji, gosti), teksturi (ravni, skodrani, naravno kodrasti) in stanju (zdravi, poškodovani).

Ženske, verjele ali ne, poleti so za vaše lase najboljši prijatelji klobučki ter rute ali šali, ki varujejo lase pred soncem. Ljudje, ki imajo svetlejšo polt, imajo tudi svetlejše lase, zato morajo biti glede sonca še posebej pazljivi.

Če poleti klobučkov in rut ne želite nositi, bodo nujno potrebni posebni preparati, ki varujejo lase. Prvo pravilo je, da si lase umivamo s toplo ali mrzlo vodo in ne vročo, saj slednja lahko izsuši ali poškoduje lase in kožo na lasišču. Prav tako se izogibajte uporabi izdelkov za lase, ki vsebujejo alkohol, saj poleti hitreje izsušijo lase kot sicer.

Nekaj osnovnih nasvetov, ki preprečujejo nepotrebne poškodbe in zagotavljajo odlične lase celo poletje:

  • Malo odmora od šampona
    Če imate kodraste lase, jih manj pogosto šamponirajte, da bodo lahko vpijali naravna olja. Ali pa zamenjajte šampon za bolj nežno pranje, ki las ne bo izsušilo. Sicer je treba z lasmi poleti ravnati bolj nežno – za kar so najbolj primerni manj agresivni šamponi in preparati, ki so bolj vlažilni. Če je možno, naj bo zadnje izpiranje šampona s hladno ali mrzlo vodo, da se lasni mešički zaprejo in dajo naraven sijaj.
  • Odločite se za naravno
    Med poletnimi meseci, ko so lasje manj vlažni, omejite uporabo agresivnih proizvodov za lase, kot so na primer belilo, barva, preparati, ki ravnajo lase in podobno. Upoštevajte tudi sestavo las in prilagodite uporabo proizvodov, ki vsebujejo alkohol. Odločite se za proizvode, ki so kar se da naravni, torej vsebujejo naravne sestavine.
  • Odmor tudi od umetnega sušenja
    Če po navadi uporabljate sušilnike, likalnike ali kodralce, se poskušajte med poletjem temu odreči. Če je možno, si lase posušite na zraku. Kodraste lase si še mokre spnite s trakom ali vrvico, da bodo videti še bolj naravni, ko se bodo sušili na zraku. Če se od sušilnika le ne morete ločiti, uporabite balzam, ki ščiti lase pred izsušitvijo pri umetnem sušenju. A pri sušenju uporabite najvišjo stopnjo temperature. Zakaj? Ker boste tako krajši čas lase izpostavljali visoki temperaturi kot pa srednji, in to je za lase bolje.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.