Magazin > Lepota & telo
58 ogledov

Poletni veter v oblekah do tal

Ungaro
1/7
Imaxtree
Maksi in plapolajoče naj bosta prvo vodilo pri izbiri poletnih oblek. Barve naj bodo žive, cvetlice pa nežne.

Dolge obleke in krila asimetričnih oblik bodo hit poletja, napoveduje modna stilistka Nana Sojer. Svila, šifon in podobni lahki materiali bodo poskrbeli, da bo dolga obleka padla po telesu. “Opazni detajli na oblekah bodo naborki, gube ter asimetrija in drapiranje,” razlaga Sojerjeva.

Rožice in geometrija

Da boste poleti v trendu, potrebujete torej dolgo obleko s cvetličnimi potiski. Poleg cvetov, ki samostojno, v kombinaciji cveta na cvet ali s pastelnimi barvami najlepše pričarajo ženstvenost, bosta plapolajoče dolge kose po besedah sogovornice krasila sadje in zelenjava, manjkalo pa ne bo niti pik, črt in geometrijskih vzorcev.

Barve naj bodo žive

Čeprav bo mentolnozelena kraljica poletne sezone, žive barve, kot so rumena, zelena, modra, oranžna, rožnata, turkizna, rdeča in tudi pastelni odtenki, ne bodo zaostajale, napoveduje stilistka. Še vedno bo tudi veliko bele, nosila se bo predvsem kot edina in osrednja barva. Črni in zlati ter tudi neonskemu sijaju se ne bomo odrekle, tudi če bo ta le na modnih dodatkih.
Sojerjeva izpostavlja še en trend vročih dni: “Zelo modno je kontrastno kombiniranje živih barv.

Dolga krila in kratek top

Maksi in plapolajoč naj bo le spodnji del. Dolgo krilo v ciganskem slogu dopolnite s (kratkim) ozkim topom v nevtralni ali komplementarni barvi, k dolgemu krilu pa lahko nosite tudi suknjiče živih barv in jope.

Flapper dekleta so in

Če so tako imenovana flapper dekleta v 20. letih s sproščeno silhueto, brezrokavnimi oblekami, segajočimi do kolen ali rahlo pod koleni, nasprotovala takratni modi, boste s stilom, ki se je uveljavil v 90. letih, danes še kako modne. Pika na i temu stilu so resice in perje.

Manjše ženske v obleko brez potiska

Pri izbiri dolgih kril in oblek bodite pozorne in tudi samokritične, svetuje Sojerjeva. “Izrazito visoke ženske naj izberejo dvobarvno krilo, da so videti nekoliko manjše. Manjše naj se izogibajo dolgim oblekam in krilom, še posebno tistim s potiski, ker dodatno pomanjšajo silhueto,” priporoča stilistka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.