Magazin > Lepota & telo
30 ogledov

Pomembna služba, slab ljubimec

moški Shutterstock
Moški, ki so zaposleni na pomembnih in zato stresnih delovnih mestih, v postelji niso kaj prida, trdi japonska raziskava.

Tistih z odgovornimi službami in neskončnimi delavniki se zaradi stresnega okolja pravzarav lotijo simptomi, podobni menopavzi oziroma andropavzi: primanjkuje jim energije, kar naprej so slabe volje, zniža se jim libido in pogosto trpijo tudi zaradi motenj erekcije. Vsi ti simptomi, ki so sicer značilni za moške v poznejših letih, se lahko zaradi naporne službe pojavijo tudi pri tridesetih ali še prej. Lahko si predstavljate, kakšen dolgčas v tem primeru vlada med rjuhami.

Hitre rešitve ni

Japonski raziskovalci so na podlagi izsledkov testiranj, opravljenih na 183 moških, zaključili, da gre takšno počutje pripisati nižji ravni moškega spolnega hormona testosterona v telesu, za kar je seveda kriv prav stres. Hitre rešitve za težavo žal ni, saj pri odpravljanju posledic prenaporne službe ne pomaga nobena tabletka. Za začetek strokovnjaki priporočajo dolg in sproščujoč dopust, kar bo zagotovo oživilo domišljijo in zvišalo raven energije za posteljne radosti. Dolgoročno izboljšanje pa bo najbrž prinesla le zamenjava službe – in prioritet. Bi bili raje direktor ali odličen ljubimec?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.