Magazin > Lepota & telo
34 ogledov

Pomladite se s krvjo

ženska, obraz Shutterstock
Gube in podočnjake lahko zdaj odstranite z injekcijami lastnih krvnih celic, postopek pa je že na voljo tudi v slovenskih lepotnih klinikah.

Nova metoda pomlajevanja MyCells, ki kožo pomlajuje z vbrizgavanjem celic iz pacientove krvi, je od nedavnega na voljo tudi pri nas. Postopek poteka tako, da vam zdravnik najprej odvzame manjšo količino krvi, iz katere izloči ključne celice (oziroma plazmo, bogato s trombociti), ki vam jih nato z injekcijo vbrizga v problematične predele kože na obrazu ali vratu.

Naravno, zato varno

Prednost te nove nekirurške metode pomlajevanja je predvsem v tem, da v telo ne vnaša tujih oziroma umetnih snovi, zaradi česar je tudi stranskih učinkov manj. “Ob redni ponovitvi ni trajnih (ali kakršnihkoli) negativnih učinkov, seveda če poseg opravlja educiran zdravnik,” pojasnjuje kirurginja Lidija Volovec. Koža je lahko sicer po tretmaju nekaj ur rdeča, prav tako se utegne pojaviti rahla oteklina, a oboje večinoma izgine še isti dan, zato okrevanje ni potrebno. Vbrizgani material je tudi popolnoma netoksičen in hipoalergen.

Primerna za vse starosti

Metoda je primerna za vse starostne skupine, saj tehniko in agresivnost postopka zdravnik prilagodi potrebam vsakega pacienta. “Pri mlajših je namen posega popraviti začetne gubice, sijaj in teksturo kože ter izbrisati prve znake staranja, pri starejših pa rešujemo tonus kože, gube, izgubo volumna, podočnjake in uvelost kože,” dodaja Volovčeva. Zaradi netoksičnosti je metoda primerna tudi za glajenje gubic na občutljivem predelu oči.

Rezultati vidni leto in pol

Učinek pomlajevanja se sicer pokaže takoj, a za optimalen rezultat je priporočljivo, da postopek ponovite trikrat v razmaku šestih tednov. Po končani terapiji boste videti mlajši še približno leto in pol, nato pa bo treba tretma začeti znova. Cene za en poseg na obrazu se začnejo pri 300 evrih; če se odločite pomladiti tudi vrat, pa lahko za enkratni obisk pri zdravniku odštejete tudi 600 evrov.
Za 18 mesecev mladostnejšega videza boste torej odšteli od 900 do 1.800 evrov.

Domov odidete po dobri uri

Pri tretmaju MyCells vam zdravnik 10–20 minut pred posegom vzame od 10 do 20 mililitrov krvi. Nato s posebnim postopkom, ki traja približno 10–20 minut, iz odvzete krvi ustvari pripravek, ki vam ga vbrizga pod kožo na mesta, kjer to potrebujete. Takoj po posegu lahko odidete domov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.