Magazin > Lepota & telo
16 ogledov

Poročiš se samo enkrat v življenju!?

poroka Shutterstock
Velika večina mladih v ZDA pričakuje, da bodo njihove zakonske zveze trajale vse življenje, čeprav se polovica zakonov v tej državi konča z ločitvijo.

Kljub temu glede na rezultate nove ameriške raziskave 86 odstotkov mladih, starih med 18 in 29 let, verjame, da bodo z isto osebo ostali poročeni do konca življenja. Po besedah profesorja psihologije na Univerzi Clark Jeffreyja Jensena Arnetta so rezultati raziskave pokazali, da so mladi Američani zelo optimistični glede zakonske zveze. "Zavedajo se, da polovica zakonskih zvez propade, vendar skoraj vsi pričakujejo, da spadajo v tistih 50 odstotkov primerov, ko se zveze obdržijo," je povedal Arnett.

Nova generacija verjame v tradicionalne vrednote

Da se bodo izognili ločitvi, so prepričani predvsem tisti, ki imajo ločene starše. A raziskava je prav tako razkrila, da 61 odstotkov anketirancev meni, da se bodo morali odpovedati določenim kariernim ciljem, da bi lahko imeli družino, ki si jo želijo. Takšno mnenje so v enaki meri izrazile tako ženske kot moški, poroča francoska tiskovna agencija AFP. "Tradicionalno so bile ženske tiste, ki so se odpovedale kariernim ciljem, da bi imele družino. Vendar naše ugotovitve namigujejo na to, da se bo to z novo generacijo spremenilo in bo enakopravn delitev družinskih obveznosti vse pogostejša," je še dodal Arnett.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.