Magazin > Lepota & telo
1093 ogledov

"Zgodi se, da najprej najdejo poročno obleko, šele nato ženina"

Poroka
1/3
Pomlad že trka na vrata in z njo sezona porok.

Če mislite, da imajo vse letošnje neveste zvezdo zabave, poročno obleko, že izbrano, ste se zmotili. "Čas, kdaj na lov za svojo poročno obleko, je res relativen. Potrebujete le eno. Dejansko pa se večina nevest v lov za svojo sanjsko poročno obleko spusti takoj, ko so zaročijo, nekatere leto pred poroko, druge dva tedna prej. Sezona pa se začne okoli novega leta, ko prispe nova kolekcija," pravi Mirjam Pirc iz ateljeja poročnih oblek Karizma in iz izkušenj pove, da trendi pri izbiri poročne obleke ne igrajo velike vloge: "Kako je s trendom in obleko je težko doreči. Lažje je iskat obleko, ki se ujema s stilom poroke in značajem neveste, kot pa da trend pogojuje kaj se nosi."

Kaj pa pravila oblačenja za družice? "Pri oblekah za družice bi dala poudarek predvsem na iskanju krojev, ki pašejo večini postav. Padajoče, ne preveč oprijete in nikakor ne smejo prekašati neveste. Naj bo nevesta vsekakor v prvem planu," pravi Mirjam.

Od 150 do 3000 evrov

Kako globoka pa neveste najpogosteje sežejo v žep, ko pride do poročne obleke? "V našem Ateljeju skušamo približati cene vsaki nevesti. Tako se cene nakupa gibljejo od 145 pa tja do 3000 evrov. Zlata sredina je vsekakor najem, za okoli 400, 500 evrov. Prednosti izposoje so predvsem v tem, da se nevesti ni potrebno ubadati z vprašanjem, kam z obleko po poroki. Seveda je izposoja tudi cenovno ugodnejša. Prednost nakupa pa vidim v tem, da je obleka res tvoja in jo hraniš doma. Pri nekaterih oblekah želena  predelava zahteva tudi nakup," pravi Mirajm, ki se poheca, da nekatere prej kot ženina izberejo obleko: "Malo za šalo sem res omenila, da nekatere najprej najdejo obleko, nato ženina. Sama sem obleko res poskusila že kako leto preden sem jo dejansko oblekla za na poroko. Želela pa sem poudariti, da včasih res nevesta išče obleko, ki paše k čevljem ali pa obratno."

Pa kot poročna svetovalka po petnajstih letih že lahko predvidi, kateri zakon bo uspel in kateri ne? "Res, da v moji dolgi karieri vidim vse mogoče, žal pa vseeno težko predvidim kateri zakon bo uspel. Uživam, ko vidim, kako predani sta si lahko dve osebi, kam ju popelje pot, pa je res odvisna od njiju samih. Moje nevestice so mlade bodoče mamice in starejše gospe, so prvič neveste in tudi take, ki tudi v tretje še vedno upajo v tisto pravo ljubezen. Zame pa so vse moje nevestice."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice