Magazin > Lepota & telo
33 ogledov

Pospravite kuhinjo, da se ne boste zredili

kuhinja umazana posoda Profimedias
Ni pomembno le kaj jeste, ampak tudi kje jeste.

Raziskava, ki so jo opravili na univerzi Cornell, je pokazala, da je od tega, kako pospravljena je kuhinja, odvisno koliko kalorij bomo zaužili. V raziskavi je sodelovalo 98 žensk, ki so jih prosili, da malce počakajo v kuhinji. Polovica jih je deset minut stala v pospravljeni kuhinji, druga polovica pa v neurejeni.

V obeh kuhinjah so na pultu pustili skledo krekerjev, piškotov in korenja. Izkazalo se je, da so ženske, ki so čakale v nepospravljeni kuhinji pojedle dvakrat več piškotov kot tiste v urejeni.

Avtor raziskave Lenny Vartanian je poudaril, da neurejeno okolje in občutek pomanjkanja nadzora slabo vplivata na naše prehranjevalne navade. "Ker stvari niso pod nadzorom, si ljudje dovolijo sebe spustiti z vrvice,“ pojasnjuje.

V študiji so sodelovale le ženske, zato si Vartanian želi opraviti študijo še na moških, da bi tako potrdil svojo domnevo, da iste ugotovitve veljajo tudi za močnejši spol.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.