Magazin > Lepota & telo
162 ogledov

Pravila, kako nadeti umetne trepalnice

dita artdeco Žurnal24 main
Če se vam zdi, da za namestitev umetnih trepalnic nimate dovolj mirne roke, naj vam pri tem pomaga vizažist.

"Ko si lepite umetne trepalnice, morate imeti mirne roke in si vzeti čas za nanašanje," pravi vizažistka Maja Vučina. "Obvezno potrebujete pinceto, s katero si pomagate pri delikatnih kotičkih," svetuje. Priporoča, da lepilo po nanosu pustite delovati 30 sekund, da se posuši in postane lepljivo. Trepalnice namestite na sredino, če so predolge, jih skrajšajte. Vizažistka priporoča tudi, da lepilo kupite posebej.

Svoje namažite

Svoje trepalnice namažite z maskaro; pravila tukaj ni. Lahko jo nanesete pred nanosom umetnih trepalnic ali po njem.

Ne preveč lepila

Vučinova izpostavlja, da so najpogostejše napake, da se nanese preveč lepila, se trepalnice preveč skrajšajo, se namestijo previsoko ali prenizko, pri čemer je oko videti preveč umetno ali pa trepalnice motijo.

Uporabite jih večkrat

Ne mislite, da jih ne morete uporabiti večkrat. Če jih nežno odlepite in umijete, vam bodo koristile nekaj večerov.

Lahkoten občutek

"Če so trepalnice pravilno nanesene, jih ne čutite. Seveda so trepalnice različne; tiste s perjem ali kamenčki so težje in se seveda čuti majhna razlika," še pravi vizažistka in dodaja, da "če so lepo in prav nanesene, ne sme biti prevelike razlike".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.