Magazin > Lepota & telo
55 ogledov

Pri mobilnikih vedno manj olike

mobilnik mobilni telefon uporaba Shutterstock
Nova raziskava je pokazala, da je vedno večja uporaba mobilnikov močno načela potrpežljivost posameznikov in da je zelo spremenila način življenja.

Raziskava je pokazala, katero vedenje, povezano s telefoni, je najbolj moteče. Štirje vprašani od desetih pravijo, da jih moti, ko druge osebe svoje mobilnike uporabljajo v družabnih situacijah, čeprav je 61 odstotkov vprašanih priznalo, da tudi sami uporabljajo telefone na družabnih dogodkih. Najhujši "prekrškarji“ so stari med 25 in 34 leti, saj jih 88 od njih uporablja telefone na zabavah ali družabnih dogodkih, medtem ko je takšnih nad 55 leti samo 32 odstotkov.

Skoraj četrtina krši pravilo in uporablja mobilnike v kinematografih, 20 odstotkov pa jih uporablja celo na zmenku. Tudi tukaj so najpogostejši uporabniki med leti 25 in 34, 40 odstotkov od njih pa jih to počne na zmenku.

Presenetljiv podatek pa je, da skoraj polovica vprašanih uporablja telefon, ko so na stranišču, sedem odstotkov pa je priznalo, da ga uporabljajo v cerkvi.

46 odstotkov vprašanih moti, ko njihovi sogovorniki prepogosto preverjajo mobilnik, čeprav je raziskava pokazala, da 42 odstotkov uporabnikov mobilnih telefonov svoj mobilnik preverja najmanj vsako uro.

Skoraj dvema tretjinama pa gre na živce, če oseba govori po telefonu, medtem ko druga oseba govori, je pa glasno govorjenje prek mobilnika zmotilo večino, saj kar 78 odstotkov vprašanih meni, da je to izjemno moteče.

"Nekoč je veljalo, da je nevljudno uporabljati mobilnik med pogovorom ali na zmenku, vendar vedno več oseb to počne, saj je navezanost na mobilne telefone vedno večja. Veliki večini pa se takšno vedenje zdi moteče, zato naj se uporabniki, ki imajo potrebo, da pogosto preverjajo tako telefon kot družabna omrežja, ne čudijo, da povzročajo večjo zamero, kot si mislijo," pa komentira rezultate raziskave strokovnjak za mobilne komunikacije Rob Hodges.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.