Magazin > Lepota & telo
32 ogledov

Pri učenju vam sladkor škodi

Bombone raje zamenjajte s svežim sadjem. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
"Med učenjem je najpomembneje, da se izogibate belemu sladkorju, saj povzroča občutek utrujenosti," pravi nutricionistka in strokovnjakinja za bio in vegansko prehrano Mateja Tea Dereani.

Energija iz oreščkov in sadja
Po mnenju nutricionistke je najbolje, če med učenjem pozabite tudi na rjavi sladkor in ga nadomestite z naravnimi sladili. "Kadar potrebujete energijo in zbranost, so odlična izbira oreščki in suho sadje," svetuje Dereanijeva. Naredite si mešanico po svojem okusu ali pa kupite že pripravljeno. Dandanes je možnosti za kombinacije nešteto, saj se lahko posladkate tudi s suhim eksotičnim sadjem in oreščki iz daljnih dežel.

Pri učenju so priročne razne zdrave ploščice.
nutricionistka Mateja Tea Dereani
Sadje za nove moči
Sadje pa ni primerno le suho – tudi sveže vam bo osvežilo pogled na knjige in vam dalo novih moči; enako zdrava je zelenjava. "Pri učenju so priročne tudi razne zdrave ploščice, ki jih je v trgovinah na voljo kar veliko," še svetuje Dereanijeva. Najbolje je, da se na intenzivno učenje pripravite že kak dan prej ter si shrambo in hladilnik založite s tovrstno hrano. Tako boste kar najbolj zmanjšali možnosti, da prigriznete kaj nezdravega, kljub živčnosti in pomanjkanju časa za kuhanje pa se boste prehranjevali zdravo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.