Magazin > Lepota & telo
43 ogledov

Prihajajo nenavadni kroji

moda Žurnal24 main
Črno, vedno modno zimsko barvo bomo tokrat kombinirali s pariško modro.

Pisane in lahke poletne oblekice bodo to jesen zamenjali predimenzionirani kroji oblačil z veliko dodatkov, od prevelikih klobukov do ogromnih ogrlic, rokavic in šalov. Kraljevali boste v vinsko rdeči barvi, kot pravi oblikovalka Alenka Globočnik, pa tudi “v vseh odtenkih rdeče, od živahne paradižnikove pa vse do barve merlota. Črna je vedno modna zimska barva, tokrat pa bo modna v kombinaciji s pariško modro. Bela barva ostaja v vseh odtenkih, od hladne slonokoščene do toplih tonov mleka in smetane.

Napihnjeni rokavi

Letošnjo jesen bodo najpomembnejši silhuete in nenavadni kroji oblačil. Glavni modni dodatek bo širok pas, modni pa bodo napihnjeni kroji oblačil, še posebno rokavi. Na oblačilih bodo gube, naborki, volančki, rože in vezenine, ki delujejo romantično in nežno. Tudi pri jesenski kolekciji oblačil Matevža Faganelanaravnemu tonu barv sledijo silhuete, ki z zarezami na oblekah gradijo ženstveno figuro”.

Od kombinacij bodo v ospredju enobarvne, vzorci pa ostajajo geometrijski,” pravi Globočnikova in dodaja, da morajo biti oblačila in dodatki posuti z bleščicami, kristali in kamenčki.

Usnjene jakne in detajli

Peter Movrin sicer pravi, da ne sledi trenutnim smernicam. Pravi, da mu je bolj všeč, če vsakdo najde svoj slog. “Kar je modno, nosijo vsi, velike množice, kar hitro postane banalno in nemodno.” Zato je bolje, če garderobo dopolnite s trendovskim kosom, ki bo odseval vašo osebnost. Osebni slog pa lahko oblikujete tudi z usnjenimi oblačili. To jesen bodo še vedno zelo modne usnjene jakne, usnje pa bo tudi sicer med materiali zelo v ospredju. Kot še pravi Globočnikova, bodo iz usnja celotna oblačila, detajli na oblačilih in celo nakit.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.