Magazin > Lepota & telo
26 ogledov

Proti gubicam z medom

lepotica, obraz, nega
1/5
Žurnal24 main
Če prisegate na naravno, pojav gubic upočasnite s sladkimi medenimi maskami in nego, ki si jo lahko privoščite tudi doma.

Med je prava izbira za pomlajevalno nego kože. Medene maske kožo nahranijo, navlažijo, zavirajo nastanek prvih gubic, nežne gubice gladijo, v pravi kombinaciji pa so primerne tako za suho kot mastno kožo.

Začnite s pilingom
Nego začnite s pilingom, poleg obraza pa bodite pozorni tudi na vrat in dekolte. Piling naj postane sestavni del vsakotedenske hranilne nege. Enostaven piling naredite kar iz morske soli. Obraz, vrat in dekolte predhodno navlažite z vodo, na predele nanesite sol in kožo s krožnimi gibi nežno zmasirajte. Pomagajte si z vatno blazinico ali vlažno krpico. Na obrazu bodite pozorni na T-območje, s pilingom pa se izognite predelom okoli oči. Sol sperite s hladno vodo.

Sladko razvajanje
Osnovno medeno masko, primerno tako za suho kot mastno kožo, pripravite iz medu in jajca. Če je vaša koža suha, uporabite rumenjak, če je mastna, pa beljak. Potrebujete še žlico medu, žličko olivnega olja in žličko mleka. Masko zmešajte, nanesite na obraz, pustite učinkovati 20 minut in sperite s toplo vodo.

Masko, pravo za vas, poiščite v galeriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.