Magazin > Lepota & telo
75 ogledov

Razlike med ženskimi in moškimi prijateljstvi

prijateljici Shutterstock
Ženske so druga od druge veliko bolj čustveno odvisne, moški se zabavajo tudi z žaljivkami. Kaj še razlikuje ženska in moška prijateljstva?

Čustvena povezanost

Ena od glavnih razlik med moškimi in ženskimi prijateljstvi je, da so ženske med seboj veliko bolj čustveno navezane in povezane kot moški. Ženske si zaupajo več osebnih stvari in skrivnosti, medtem ko so moška prijateljstva bolj površinska. Seveda to ne pomeni, da si moški ne znajo zaupati. Več o tem, zakaj je dobro, da se moški družijo ob kozarcu piva, preberite tukaj!

Prepiri

Čas užaljenosti po nesporazumih ali prepirih je pri moških in ženskih prijateljstvih zelo različen. Moški se po krajšem obdobju užaljenosti – če do tega sploh pride, obnašajo, kot da se nič ni zgodilo, ženske pa na prepire le s težavo pozabijo.

Komunikacija

Ženske rade komunicirajo iz oči v oči in želijo prijateljico, ki razume njihove občutke in s katero lahko vzpostavijo čustveno vez. Čeprav to včasih potrebujejo tudi moški, pa splošno gledano moški bolj potrebujejo nekoga, s katerim se bodo družili ob športnih dejavnostih.

Odvisnost

Občutek samostojnosti moškim pomeni zelo veliko, zato večine moških ne moti, če se s prijateljem ne vidijo ali ne slišijo več dni, prav tako jih ne moti, če imajo njihovi prijatelji več različnih skupin prijateljev. V nasprotju z njimi so ženske večinoma rade v nenehnem stiku. Če se že ne morejo videti, pa se skoraj vsak dan slišijo vsaj po telefonu ali komunicirajo prek družabnih omrežij.

Humor

Seveda se razlikuje tudi pojmovanje zabave. Moški se med seboj radi šalijo, tudi žalijo, a seveda vse brez zamer, medtem ko je takšno druženje pri ženskah večinoma nezaželeno.

Krog prijateljev

Če pri moških velja pravilo, več ko jih je na kupu, zabavnejše je druženje, je pri ženskah ravno obratno – ženske se rade družijo v intimnejšem krogu, ki ga pogosto sestavljajo le "najboljše prijateljice", druge prijateljice pa le s težavo spustijo zraven.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.