Magazin > Lepota & telo
54 ogledov

Razmršeni kodri, volumen in perje

pričeske
1/20
Imaxtree
Najnovejše trende pričesk, ki zaznamujejo letošnje zabave, smo poiskali na modni reviji Frizerskega studia Minimal, ki je potekala v Mariboru.

Ekipa frizerskega studia je v dvournem šovu postregla s 14 modnimi pričeskami, pri čemer so se, prazničnemu vzdušju primerno, odločili za predstavitev najnovejših trendov predvsem na področju večernih in elegantnih pričesk. "Klub temu, da smo predstavili tudi par ekstremnih pričesk, smo poskušali predstaviti predvsem frizure, ki so dejansko nosljive in primerne za širši krog uporabnic," pojasnjuje Marko Štrucl, frizer in kreativni vodja studia.

"Trendi za elegantne pričeske, primerne za posebne priložnosti letos narekujejo velike, glamurozne kodre, volumen in prelivajoče tople barve," modne smernice za letošnje praznično obdobje razlaga Štrucl in dodaja: "Pričeske naj bodo ženstvene, čutne in elegantne. Pri spetih lase so v ospredju fige in raznovrstni modni dodatki – perje, trakovi ali bleščeče lasnice."

Smernice za letošnjo zimo

"Ravnih pričesk, urejenih z likalnikom za lase, je konec," poudarja ekipa. Prihaja namreč čas kodrov, volumna, sproščenih pričesk, ki spominjajo na tako imenovan "trashy" videz. "Takšne pričeske so primerne za vsak dan, za ženske vseh starosti in poklicev," razlagajo.

Kar se tiče dolgih las, stilisti poudarjajo, da morajo ti biti negovani: "Naravno dolgi lasje so dandanes prestiž, ki potrebuje veliko nege in pozornosti. Treba jih je redno striči, barvati in drugače razvajati. Predpogoj za lepo, urejeno in modno pričesko so seveda zdravi, močni in negovani lasje." Stalnica na področju modnih pričesk letošnje zime ostaja tudi paž. Kot svetujejo frizerji, naj bo ta lahkoten in sproščen, stroga pristriženost je preteklost.Na področju kratkih las se v zadnjem času pojavlja nov trend, in sicer podbriti ali podstriženi lasje, ki jih prekrivajo daljši prameni. "Veliko strank se odloči tudi za nekoliko bolj fantovsko frizuro v stilu Justina Bieberja. Ta pristaja predvsem ženskam z nežnejšimi obraznimi potezami," pojasnjujejo frizerji.

Glede barv so ponovno v ospredju toplejši barvni toni, ki bodo poudarili naravni lesk las. "V Minimalu zadnje čase svetujemo barve, kot so zlata, medena, rdeča, bordo in vijoličasta, pri čemer pa ne smemo pozabiti na tako imenovano plastenje ali meliranje različnih barvnih tonov in odtenkov, ki barvi las dodajo naravnost in učinek prelivanja," razlagajo strokovnjaki.

Nega las pozimi

"Lasje pozimi potrebujejo nekoliko več vlage, zato priporočamo posebne serume, ki se nanašajo zgolj na konice las," svetujejo v frizerskem studiu Minimal in dodajajo, da je lase priporočljivo umivati tudi s posebnimi šamponi, ki z vsakim pranjem v lase umetno vnašajo vlago. Po nasvetu strokovnjakov enkrat tedensko lasem namenite tudi masko, pazljivost pa priporočajo tudi pri spenjanju las z elastiko in lasnicami, saj te načeloma lase precej uničujejo. Posebno težavo v zimskem času za urejen videz pričeske predstavlja tudi statičnost las. Frizerji za to predlagajo uporabo posebnega seruma, ki vsebuje silikon in lase ukroti. Da bodo lasje zdravi tudi v zimskem času, ne smemo pozabiti na obisk frizerskega salona. "Obisk pri frizerju priporočam do enkrat na mesec, saj ne smemo pozabiti, da je za barvane lase ključno, da se nova barva nanaša na mlade, sveže lase. Če pa je narastek velik že dva ali tri centimetre, je las že toliko star, da barva ne prime enakomerno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.