Magazin > Lepota & telo
230 ogledov

S sivko lepi in zdravi

Naberite dišeč šopek. (Foto: Shutterstock)
1/5
Žurnal24 main
Že kratek sprehod po obali vas bo obdal s sproščujočim občutkom, še posebej, če se sprehajate po parku, polnem cvetoče in dišeče sivke. Naberite jo.

Sivka prepriča z videzom, vonjem in eteričnim oljem, ki mu strokovnjaki pripisujejo vrsto zdravilnih učinkov. Poleg tega, da je eterično olje sivke edino eterično olje, ki ga na kožo lahko nanesete brez redčenja, sivki pripisujejo izjemne sproščujoče učinke, o katerih se lahko hitro prepričate tudi sami – šopek sivke postavite na nočno omarico ali v prostor za popoldanski počitek.

Odpravlja nespečnost
Da eterično olje sivke uspešno odpravlja nespečnost, je pokazala raziskava, narejena v bolnišnici St. John of God, kjer so strokovnjaki na oddelku psihiatrije odkrili, da se je nespečnost pri pacientih zmanjšala za 80 odstotkov. Nespečnost lahko zmanjšate z nekaj kapljicami eteričnega olja, ki jih kapnete v malo vode v gorilničku. Če se vam vonj sivke zdi premočan, si 10-minutno sproščanje pred spanjem privoščite v dnevni sobi. Enak učinek ima tudi sproščujoča masaža s sivkinim oljem, če pa vonj sivke obožujete, z nekaj suhimi cvetovi napolnite vzglavnik.

Dišeč čaj

Zaradi prijetnega vonja in zdravilnih učinkov je priprava dišečega čaja iz sivkinih cvetov vedno dobrodošla. Poleg nespečnosti ta odpravlja tudi glavobol, prehlad in vnetja dihalnih poti. Sivkin čaj pospešuje prebavo, telo prečisti škodljivih snovi, nesladkan čaj pa pomaga pri želodčnih težavah in napihnjenosti.

Odganja komarje

Poleti telo negujte z losjonom ali mlekom z dodatkom sivke. Poleg tega, da bo koža po uporabi mehka in prožna, vonj sivke odganja komarje in druge nadležne insekte.

V galeriji poiščite recepte za nego stopal, preprečevanje potenja in mladosten videz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.