Magazin > Lepota & telo
326 ogledov

Še en modni kiks Bratuškove

Alenka Bratušek
1/4
EPA
Premierka Alenka Bratušek se očitno še ni naučila, kako se primerno obleči za srečanja s političnimi kolegi. Včeraj je razočarala, ko se je sestala z Angelo Merkel.

Alenka Bratušek je včeraj za obisk pri Angeli Merkel izbrala obleko, ki je (vsaj pri izstopu avtomobila) delovala prekratko. A kot kaže se bomo morali takšnih kiksov pri naši premierki navaditi, saj nas je že prej razočarala z modno izbiro. Pred enim mesecem je denimo ob srečanju z italijanskim premierjem Enricom Letto prav tako izbrala neprimerno krilo, aprila pa je bila na Hrvaškem predrzna s čevlji z leopardjim vzrocem.

"Dolžina kril predsednice vlade mag. Alenke Bratušek je postala njen zaščitni znak. Mislim, da je prav zaradi številnih komentarjev ne bo spreminjala," je njeno opravo za nas komentirala Lea Pisani, svetovalka za kulturo oblačenja in dodala, da je iz fotografij opaziti, da je Bratuškova včeraj nosila obleko in ne krilo. "Obleka ob sedenju bolj zleze navzgor. Krilo drži v pasu pas krila in te nevarnosti ni. Zato je bila dolžina obleke ob izstopu iz avtomobila videti prekratka."

Naj se zgledujeta po moških kolegih

No, pa da ne bomo okarali samo Bratuškove, tudi Merklova včeraj ni ravno blestela, saj so njene hlače delovale prevelike, čevlji pa preveč vsakdanji. "Nemška predsednica vlade Angela Merkel je oblečena vedno zelo preprosto, njena oblačila niso krojena po telesu. Z oblačili skriva svojo postavo. V Nemčiji je veliko komentarjev na njeno podobo, ki bi bila lahko včasih bolj predsedniška, malo bolj ženstvena in bolj elegantna," pravi Pisanijeva.

Sicer pa sogovornica obema damama svetuje, da je za tako pomembno priložnost "primerneje, da bi se oblekli v oblačila ene barve". "Tudi moški imajo ob takšnih srečanjih obleko v eni barvi, kar deluje bolj formalno, elegantneje, in vsekakor najprimerneje za priložnost, kjer je primeren izbor ravni oblačenja: Tradicionalna poslovna obleka," je zaključila svetovalka.

Morda bi se naša premierka morala zgledovati po ženi nekdanjega premiera Janeza Janše, Urški Bačovnik, ki dobro ve, kako se obleči ob visokih obiskih.

Komentarjev 23
  • Skippy 11:08 14.julij 2013.

    če pa je to mini (???) krilo, potem pa res ne vem. Tega še v Savdski Arabiji ne bi oklicali za minico.

  • dd 10:37 14.julij 2013.

    Dajte Bratuškovi nujno bonton o poslovnem oblačenju!!! Ker nam dela sramoto po celem svetu.Mini krilo pa lahko oblači kadarkoli v prostem času.

  • dragec 08:51 14.julij 2013.

    In zdaj se zamislite seksi plešca