Magazin > Lepota & telo
13 ogledov

Še en plus za zeleni čaj

zeleni čaj Shutterstock
Japonci so zelenemu čaju pripisali še en plus. Ta bo razveselil starejše, ki želijo ostati vitalni čim dlje.

Slavospevom zelenemu čaju in njegovemu bogastvu z antioksidanti ni videti konca. Kako dobro je spiti vsaj eno skodelico aromatičnega napitka na dan, je pokazala tudi najnovejša raziskava; njene izsledke so objavili v American Journal of Clinical Nutrition.

Za aktivno starost

Tisti, ki redno pijejo zeleni čaj, imajo več možnosti za vitalnejše in aktivnejše življenje v tretjem življenjskem obdobju, pravijo raziskovalci. Ti so med raziskavo spremljali življenjske navade okoli 14 tisoč Japoncev, starih od 65 do 68 let.

Nekaj skodelic na dan

Okoli 13 odstotkov sodelujočih, ki zelenemu čaju ni posvečalo posebne pozornosti – spili so ga manj kot skodelico na dan, je priznalo, da je vsakodnevne obveznosti opravljalo s težavo. Nasprotno pa je sedem odstotkov tistih, ki so vsak dan spili okoli pet skodelic zelenega čaja, raziskovalce navdušilo z vitalnostjo in sposobnostjo za opravljanje vsakodnevnih obveznosti brez večjega napora.

Tisti, ki pijejo zeleni čaj, živijo bolj zdravo, zaključujejo raziskovalci. Ugotovili so namreč, da ljubitelji aromatičnega napitka pogosteje prisegajo na bolj zdravo življenje, kar vključuje tako prehrano kot življenje brez tobaka in z dovolj gibanja.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.