Magazin > Lepota & telo
42 ogledov

Škornje pospravite v škatle

škornji Victoria's Secret
Zimske čevlje očistite, posušite, namažite in spravite v škatle.

Pomlad je na poti in kmalu bomo zimsko garderobo lahko zamenjali za lahkotnejšo spomladansko. Da bodo vaši priljubljeni čevlji, škornji in snežke tudi naslednjo sezono kot novi, upoštevajte preproste nasvete za shranjevanje obutve, ki so jih pripravili pri Massu.

  1. Redno čiščenje in negovanje. Čevlje je treba redno negovati s primerno kozmetiko. Tudi preden obutev shranite čez sezono, jo temeljito očistite z vodo ali primerno krtačo in jo zaščitite s kremo ali razpršili.
  2. Pazljivo pri uporabi kreme. Za obutev iz materialov, ki niso gladki, uporabite razpršilo in ne kreme. Tudi sicer bodite previdni pri izbiri kreme, saj lahko usnje potemni.
  3. Sušenje pri sobni temperaturi. Če boste čevlje zmočili, jih sušite pri sobni temperaturi in ne ob vroči peči ali radiatorju. To jih lahko poškoduje.
  4. Čevlje natlačite s časopisnim papirjem. Da bodo čevlji ohranili obliko, jih natlačite s časopisnim papirjem, ki jih bo tudi izsušil in posrkal vlago.
  5. Spravite v dovolj velike škatle. Obutev čez sezono hranite v suhem prostoru. Čevlje razporedite po škatlah in jim dajte dovolj prostora, da ohranijo obliko. Za shranjevanje so najprimernejše originalne škatle, ki jih hranite skupaj z zaščitnim papirjem.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.