Magazin > Lepota & telo
33 ogledov

Službe, v katerih največ kofetkajo

kava Shutterstock
Vas zanima, v katerih poklicih je največ kavnih odvisnežev? Nedavna raziskava je pokazala, da si dneva v službi brez vsaj ene skodelice kave ne zna predstavljati 43 odstotkov zaposlenih.

Kuharji, natakarji, znanstveniki in zaposleni v marketingu naj bi v službi spili največ kave, je pokazala raziskava ameriškega podjetja Dunkin' Donuts v sodelovanju z zaposlitvenim portalom CareerBuilder. Sledijo jim medicinske sestre, novinarji in učitelji, ki kavo pijejo zaradi boljše učinkovitosti.

Ženske pijejo kavo pogosteje

Raziskava, v kateri je sodelovalo 4.100 zaposlenih, je pokazala, da si 47 odstotkov žensk uspešnega začetka delovnega dne ne zna predstavljati brez skodelice kave. Pitje kave je zelo razširjeno tudi pri zaposlenih v starostni skupini od 18 do 24 let – odmor za kavo si v službi vzame 62 odstotkov mladih. Odstotek starejših privržencev kave je sicer malo manjši, a še vedno več kot polovica zaposlenih prisega na vsaj eno skodelico kave na dan.

Za boljšo produktivnost in več prijateljev

43 odstotkov sodelujočih pravi, da bi bili brez kave manj produktivni; med njimi jih 63 odstotkov priznava, da za dobro počutje in delovno vnemo potrebujejo vsaj dve ali tri skodelice kave na dan. Vsi zaposleni pa kave ne pijejo le zaradi energijskega učinka kofeina. Kar 20 odstotkov zaposlenih se na kavo odpravi zaradi druženja s sodelavci, novih poznanstev in krepitve medsebojnih vezi.

Poklici, kjer spijejo največ kave:

Kuharji in strežba,
znanstveniki,
prodajni predstavniki,
zaposleni v marketingu,
medicinske sestre in zdravstveni delavci,
uredniki in novinarji,
poslovneži,
učitelji in administrativni delavci v šolstvu,
tehnična podpora,
računalničarji.

Komentarjev 2
  • URIAH HEEP 16:22 08.oktober 2012.

    varnostniki

  • LJ24 16:06 08.oktober 2012.

    A sploh manjka kakšen poklic?