Magazin > Lepota & telo
1477 ogledov

Srednja leta nič več pri štiridesetih

ženska Shutterstock
S srednjimi leti se res nekaj dogaja, saj so kar naenkrat postala starejša, kot so bila. Če ste stari štirideset, potem ste še mladi.

Do nedavnega je veljalo, da se srednja leta začnejo pri 41. letih, sedaj pa se v srednjih letih ne znajdete vse do 53. leta, piše Daily Mail.

Bolj zdrav način življenja in daljša doživeta starost sta le dva dejavnika, ki sta vstop v srednja leta premaknila za 12 let, meja med mladimi, tistimi v srednjih letih in starejšimi, pa je vse bolj zabrisana.

Kako torej vedeti, ali ste res v srednjih letih? Če med sklanjanjem vzdihujete zaradi bolečin v križu, če pri nakupovanju oblačil stavite na udobnost in ne na modo, če ste bili vsaj enkrat na križarjenju, če cenite mirne noči in ne marate nočnega življenja in če si dneva ne znate predstavljati brez popoldanskega počitka, potem ste morda že tam, pravi 2000 sodelujočih v raziskavi

Želimo večno mladost

Raziskava je pokazala tudi, da se kar polovica petdesetletnikov ne uvršča med pripadnike srednjih let, tri četrtine sodelujočih pa pravi, da prehodov med generacijami sploh ne opazijo. Večina jih misli, da je obdobje srednjih let v današnjem svetu težko definirati in da pri tem pomembno vlogo igra stanje duha in ne fizično stanje. Se bomo kmalu delili le na mlade in stare?

Več kot polovica sodelujočih meni, da srednja leta sploh več ne obstajajo, na vprašanje o tem, kaj tistim v srednjih letih povzroča največ težav, pa so Britanci odgovorili z moderno tehnologijo, pozabljivostjo in dejstvo, da se jim učitelji, zdravniki in policaji kar naenkrat zdijo tako mladi.

Večina, 84 odstotkov sodelujočih, jih pravi, da se bodo med starejšo generacijo prišteli takrat, ko se bodo tako tudi počutili, enako število jih je priznalo, da je njihova sreča zelo povezana z zdravjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.