Magazin > Lepota & telo
163612 ogledov

Ta voditeljica je Ano Tavčar izrinila s prestola

tjaša platovšek
1/19
Instagram
Modna kraljica RTVS je ...

Večkrat smo že pisali, da obožujemo stajlinge, ki jih pred kamero nosi ena od naših najbolj prepoznavnih televizijskih voditeljic, Ana Tavčar, sedaj pa nam dih jemlje tudi Tjaša Platovšek, voditeljica oddaje Magnet, ki vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov iz sveta zabave in kulture. 

Zdi se, kot bi bila za Tjašo vsaka oddaja praznična, saj nosi kreacije, v katerih bi se lahko brez težav udeležila celo podelitve oskarjev.

"Od nekdaj sem imela rada modo, ki jo spremljam tudi zaradi narave svojega dela. Glede na to, da sem že precej let v novinarstvu družabne kronike, se je v moji garderobni omari nabralo tudi veliko oblačil, ki so bolj večerna in namenjena posebnim priložnostim. In zdaj so mi prišla prav tudi na televiziji. (smeh) Konec koncev je Magnet oddaja, kjer je pomembna tudi moda," je povedala za Žurnal24 in dodala, da so stajlingi večinoma njena izbira, se pa posvetuje s "hišnima stilistoma Erikom Pižentom in Elizabeto Zubčić, ki s svojimi predlogi vselej dodata še kakšno piko na i". "Večina oblačil prihaja iz moje domače garderobne omare, ki je precej zajetna. Seveda me je marsikdaj zelo navdušila tudi katera od izposojenih oblek in je nato postala del moje osebne garderobe. Enako je z nakitom."

tjaša platovšek | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

Simpatični voditeljici je pri izboru oblačil pomembno, da se v njih počuti dobro. "Tudi prava izbira oblačil pripomore k temu, da se v svoji koži dobro počutiš. Obleka je del osebnega izražanja in kreativnosti, estetike, ki mi je tudi na drugih področjih življenja zelo blizu. Dobro moraš poznaš sebe, svoje pluse in ne nazadnje tudi minuse. Najbolj pomembno je, da znaš oblačila nositi. Šteje tudi to, kakšna je tvoja drža, ali znaš hoditi v visokih petkah itd. Tako lahko enaka obleka na dveh osebah izpade povsem drugače," pravi lepotica, ki so ji najbolj blizu čiste linije, čipka, oblačila z romantičnim in 'vintage' pridihom in elegantni kroji, ki poudarijo ženstvenost, a vedno na damski način. "Tako pri osebnem stilu, pa naj gre za tistega pred kamerami ali zasebno, načeloma ne sledim temu, kar je trenutno 'in', ampak lastnemu navdihu. Iz trendov vzamem le kakšen detajl, s katerim se poistovetim. Pozorna sem tudi na dodatke, ki lahko že neko preprosto majico, obleko ali celo superge, ki jih pogosto vidiš na ulici, spremenijo v nekaj drugačnega. Obožujem tudi čevlje, nakit, torbice, broške, dodatke za lase – tu sem pač tipična ženska. S to razliko, da nikoli ne rečem, da nimam nič za obleči, ker bi bilo to pri številčnosti mojih oblačil že skorajda greh. (smeh) Tudi sama sem si že kdaj zašila kakšno obleko," nam je še zaupala.

"Z urejenostjo izražamo spoštovanje do sebe, do drugih in do svojega dela"

tjaša platovšek | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv
"Zdi se mi izredno pomembno, da nisi urejen le pred kamero, ampak tudi za njo. Prvi vtis na ljudi in okolico vsakič znova najprej naredimo s svojim videzom. Hkrati z urejenostjo izražamo spoštovanje do sebe, do drugih in so svojega dela, še zlasti, kadar gre za delo na televiziji. Ob vsem tem ne gre pozabiti, da h končni podobi v oddaji pripomorejo tudi maskerji, ki poskrbijo za ličenje in pričesko. Tu imamo na televiziji super ekipo, ki upošteva tudi moje želje, saj v masko vedno pridem z izdelano idejo o končnem rezultatu. Morda kot zanimivost še to: pravijo, da sem med največjimi porabnicami rdeče šminke, in to ne le na televiziji, ampak tudi v svojem prostem času. (smeh) Menim, da je enako kot z oblačili tudi z make upom – treba ga je znati nositi," nam je še povedala voditeljica, ki tudi pravi, da je vesela, kadar jo nekdo, ko ima na sebi povprečen kos oblačila iz trgovine, vpraša, ali ima na sebi dizajnerski kos. To namreč pomeni, da ga je dobro pokombinirala. 

Sicer pa ji je bil letošnji december, kar se mode tiče, še posebej ljub, saj so za nekatere kreacije v Magnetu poskrbeli tudi znani slovenski oblikovalci. "Še posebej bi izpostavila Jernejo Podbevšek Zhembrovsyy, ki je poskrbela za kar nekaj prečudovitih večernih toalet, saj imava zelo podoben okus in je ena tistih, ki hkrati zelo dobro ve, kaj mi pristaja. Ob vsem povedanem le še to: Ne glede na vse sem mnenja, da resda obleka ne naredi človeka, ampak človek pa vendarle naredi obleko," je še dodala.
 

Komentarjev 8
  • Janez Mušič 11:32 09.januar 2023.

    Super, je lepa je postavne v primerjavi z žaklom pred njo.

  • albert6 08:44 09.januar 2023.

    Ančka zok pa v jok in hajd na drevo

  • bi_ba 11:49 08.januar 2023.

    Ana mi je veliko boljša in lepša.