Magazin > Lepota & telo
24 ogledov

Tako boste v kopalkah samozavestnejši

ženska, telo Shutterstock
Do samozavestnejšega občutka v kopalkah vas morda ločijo le štirje hitri namigi. Preverite.

Počitnice so pred vrati in za zadnja SOS-opravila pred skokom v kopalke je verjetno že prepozno. Vseeno pa se lahko v kopalkah počutite dobro, zapeljivo in samozavestno. In to brez napornih treningov.

Popravite držo

Z vzravnano držo boste videti višji, trebušček bo manjši in bolj raven, vitkejše pa bo videti tudi celo telo. Na držo pazite tudi, ko sedite – bolj vzravnano boste sedeli, manjši bo obroček okoli trebuščka, noge pa bodo vitkejše, če boste na plaži ležali na hrbtu s pokrčenimi nogami.

Prepoznajte prednosti

Naučite se ceniti svoje prednosti. Če v kopalkah niste samozavestni, se v njih pred ogledalom sprehajajte že doma – tako se boste navadili sami nase. Nato ugotovite, kaj vam je na vašem telesu najbolj všeč. Če je to zadnjica, jo poudarite z zapeljivim krojem kopalk, če so to prsi, pa s seksi bikinkami. In obratno, skrijte tiste dele telesa, ki vas spravljajo v slabo voljo. Če je to večja zadnjica, jo prekrijte s kratkimi hlačami, pazite le, da izberete takšne, ki vas v pasu ne stisnejo. Za vse, ki se v kopalkah odpravite le plavat, pa je odlična izbira mini lahkotna obleka.

Bodite samozavestni

Ko boste ugotovili svoje prednosti, jih boste znali poudariti tudi z gibanjem in mimiko. Prvo pravilo se glasi: nasmeh na obrazu, drugo in tretje pa igra rok in zopet drža telesa. Če bi radi poudarili ozek pas, se z rokami oprimite bokov, prsi poudarite z držo, pri kateri rahlo izbočite prsni koš, trebušček poskusite vsaj malo "povleči noter".

Negujte telo

Samozavestnejši boste tudi, če se boste na plažo odpravili z lepo negovano kožo, odstranjenimi dlačicami, urejenimi nohti in urejeno pričesko. Vse to so le preprosti triki, s pomočjo katerih se boste počutili bolje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.