Magazin > Lepota & telo
49 ogledov

Tako spremenite način prehranjevanja

zdrava nezdrava prehrana Profimedias
Vsaka ženska se vsaj enkrat v življenju odloči za spremembo načina prehranjevanja. Manj pa je tistih, ki jim ga uspe uspešno osvojiti.

Ko se odločimo za drugačen način prehranjevanja, si zadamo visoke cilje. Sprva smo zelo zagnani, postopoma pa zagon izgine in vse večkrat se zgodi, da se pregrešimo in na koncu vse skupaj opustimo. Da se to ne bi zgodilo, je tukaj nekaj napotkov. 

Ne odpovejte se najljubšim jedem. Priboljšek tu in tam lahko le pomaga na poti do vašega cilja, je pokazala raziskava, objavljena v Journal of the American Dietetic Association. Vsak priboljšek lahko z nekaj truda vključite v vašo prehrano, ne da bi s tem ogrozili vaš napredek. Pripravite jih z manj sladkorja, manj kalorijami in ne naložite si preveč na krožnik. 

Vaš jedilnik naj sestavljajo jedi, ki vas bodo nasitile. Če ste lačni, je večja verjetnost, da boste pojedli več in se prej zatekli k priboljškom, po katerih hrepenite. Vaši obroki naj vsebujejo veliko proteinov in vlaknin. Posezite po grškem jogurtu, piščančjih prsih, tuni, tofuju in mandljih. 

Spremembe začnite uvajati postopoma. Naj se na spremenjen način prehranjevanja navadite tako vi kot vaš želodec. Spremembe naj bodo majhne, a stalno prisotne. Za malico na primer pohrustajte korenček ali jabolko. Ko bo to postalo del rutine, naredite korak naprej. 

Ko načrtujete spremembo prehranjevanja, naj bodo vaši cilji realni. Zastavite si najprej dnevne, nato tedenske. Če vam kdaj spodleti, se s tem ne obremenjujte. En neprimeren obrok ne izniči vsega, kar vam je uspelo do tega trenutka doseči. Poskrbite le, da boste za tem nadaljevali z zdravim prehranjevanjem. Zapomnite si, da so vaši cilji dolgoročni. 

Komentarjev 1