Magazin > Lepota & telo
4047 ogledov

Tako vam lahko pravilo 25 sekund pomaga pri hujšanju

ženska, hrana, jed, prigrizek Žurnal24 main
Ameriška študija je prišla do zanimivih dognanj.

Študija čikaške univerze Rush University Medical Center je pokazala, da za to, da sprejmemo dobro/zdravo odločitev, potrebujemo 25 sekund časa. To so ugotovili s pomočjo posebnega avtomata s hrano, ki je poskusnim zajčkom ponujal zdrave in nezdrave prigrizke. Če so se odločili za nezdravega, so morali počakati 25 sekund, medtem ko je avtomat zdravi prigrizek takoj „izpljunil“. Kot so ugotovili, si je večina ljudi v teh 25 sekundah premislila in si raje kupila zdravo hrano. "Ljudje hrepenimo po takojšnji zadovoljitvi svojih potreb, kar vpliva na naše odločitve in vedenje. Stvari, na katere je treba čakati, niso tako zaželene,“ je razložil vodja študije.

Kako ti lahko ta študija pomaga?

Pravilo 25 sekund lahko na zelo enostaven način vključimo v svoj vsakdanjik. Če hujšate, počakajte 25 sekund, preden se odločiti, ali res potrebujete drugi krožnik testenin ali sladico. V tem času boste namreč premislili, kaj želite jesti in se, če gre verjeti študiji, odločili za bolj zdravo alternativo.

Ta trik vaših prehranjevalnih navad ne bo spremenil, pri napadih lakote pa je lahko koristen.

trebuh, dieta Magazin Ta začimba vam bo pomagala izgubiti maščobo

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.