Magazin > Lepota & telo
21 ogledov

Tako za kožo skrbite pozimi

Koža Shutterstock
Temperature so vedno nižje in boj za zdravo kožo se je začel. Ker hladno in vlažno vreme lahko koži hitro škodujeta, upoštevajte spodnje nasvete.

Vlažilno mleko vsak dan

 

V hladnih mesecih strokovnjaki priporočajo uporabo zelo hranljivih in vlažilnih mil in gelov za prhanje, ki so namenjeni občutljivi koži, tudi nega z vlažilnim mlekom za telo naj postane del vsakdana. Nanesite ga še na vlažno kožo, ki ste jo prej le otrli z brisačo.

 

Ne pozabite na ustnice

 

Negujte jih kar z medom. Tega na ustnice v debelejšem sloju nanesite kar pred spanjem, enkrat tedensko pa si privoščite tudi meden piling. Zmešajte pol žlice medu s pol žlice sladkorja, nanesite na ustnice in nežno zdrgnite s krtačko za zobe.

 

Nosite oblačila, ki dihajo

 

Izberite oblačila iz bombaža, lana, bambusa ali konoplje in že s to spremembo boste svoji koži naredili veliko uslugo. Oblačite se bolj ohlapno in toliko, da se v oblekah ne potite in s tem ne razdražite kožo.

 

Pijte vodo

Verjetno ste tega res že naveličani, a voda je je bistvena tekočina, ki se ji ne smete odpovedati v nobenem letnem času. Priporočljivo jo je spiti najmanj dva litra na dan.

 

Ne pozabite na vitamin D

 

Pozimi nismo izpostavljeni sončni svetlobi in tu se pojavi problem. Sonce je namreč zelo pomembno za našo kožo, saj proizvaja vitamin D, ki pospešuje absorpcijo kalcija. Pozimi ga telo ne proizvaja, lahko pa ga dobite v tunini, sardinah, ribjem olju, lososu, mlečnih izdelkih in mleku.

 

Uporabljajte zaščitni faktor

 

Veliko nas pozabi preko zime uporabljati kreme z zaščitnim faktorjem, ki pa preprečuje dehidracijo kože. Sonce je vseeno močno in poskrbimo za zaščito tudi pozimi.

Premagajte stres

Nepravilnosti se na koži lahko pojavijo tudi zaradi stresa, in tega je lahko zaradi prazničnega časa več, kot ponavadi. Ne pustite, da bi se to odražalo na vaši koži. Privoščite si sprostitveno masažo in počitek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.