Magazin > Lepota & telo
98 ogledov

Test: Kaj stisk roke pove o vas?

rokovanje Shutterstock
Kako močan je vaš stisk roke in kako hitro hodite? Raziskava je pokazala, da lahko odgovori napovejo tudi vaše zdravstveno stanje.

Raziskava, ki so jo naredili bostonski raziskovalci, je pokazala, da lahko že kratek test napove nagnjenost k demenci in srčni kapi, poroča msn.com. V večletni raziskavi je sodelovalo 2.500 prostovoljcev, starejših od 65 let.

Test rokovanja

Kako močan je vaš stisk roke? Ne le, da močan stisk roke kaže samozavest, raziskovalci so mnenja, da je stisk roke lahko tudi pokazatelj zdravja. Tisti, ki imajo močan stisk roke, imajo tudi 42 odstotkov manj možnosti za pojav demence in srčne kapi. "Težave s srcem in ožiljem se v možganih odražajo na različne načine. Če je stisk roke slab, je to lahko znak slabega zdravstvenega stanja kapilarnega sistema," razlaga vodja raziskave, dr. Erica Camargo.

Test hoje

Če hodite hitro, če vam pogosto očitajo, da vas zaradi hitre hoje ne dohajajo, je to dober znak. Hitra hoja je odraz dobre kondicije, ki zmanjšuje možnosti za pojav zgoraj navedenih bolezni. "Hitrost hoje je dober pokazatelj, v kakšni telesni pripravljenosti ste," pravi Camargova.

Komentarjev 1
  • Jure Sušnik 18:33 23.marec 2012.

    Ali lahko pišete še bolj nezanimive in neuporabne članke?