Magazin > Lepota & telo
9321 ogledov

To bi morala vedeti vsaka debeluška

Debelost
1/2
Lepotni ideali se od kulture do kulture in tudi od časa do časa razlikujejo. Na zahodu še vedno živimo v obdobju, v katerem je debelost stigmatizirana. Pod pritiskom so še zlasti ženske.

Mišljenje, da so lepe le ženske, pri katerih se vidijo kosti, pa je daleč od resnice. Predstavnice nežnejšega spola, ki ne ustrezajo manekenskim standardom, bi se morale zavedati, da je vsaka ženska lepa in se zoperstaviti pritiskom, ki jih še zlasti modna in kozmetična industrija – mnogokrat tudi z zavajanjem -  izvaja nad vami.

Kaj si velja zapomniti?

1. Kadar se sklonijo, imajo tudi suhice "šlaufek".
Otresite se mišljenja, da so telesa suhih deklet brezhibna, brez grama maščobe in čvrsta kot skala. Uživajte v svojih oblinah in ne obremenjujte se z malenkostmi.

Debelost | Avtor: Profimedia Profimedia

2. Kadar vam nekdo reče, da ste lepi, jim verjemite!
Večina komplimentov je iskrenih, zato ne dvomite vanje. Imejte v mislih, da smo sami sebi največji kritik, kar je žalostno …

3. Pri telovadbi ne pretiravajte.
Mnoge debeluške so prepričane, da se morajo v telovadnici dokazovati. Imajo občutek, da morajo storiti še več, kot drugi, da bi dokazale, da so predane cilju – izgubi kilogramov. Telovadite, ker si to želite in ne, ker se to od vas pričakuje.

4. Zaljubite se vase.
Ljubezen do sebe je največ, kar si lahko podarite. Zakaj? Ker se je mnogokrat zelo težko sprejeti in se otresti nerazumnega občutka krivde.

Komentarjev 7
 • Lovebites 13:20 11.marec 2018.

  Naj raje shujsajo,ne pa da objavljate taksne idiotizme.Basejo se torej lahko,shujsat ne morejo in vi kreteni jim dajete potuho s takim bullshitom ,ki ga objavljate.sick

 • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 13:18 11.marec 2018.

  si kakršen si,kaj si drugi mislijo o tebi pa ni tvoja stvar

 • Avatar omega_v6
  omega_v6 11:30 11.marec 2018.

  Vsak človek ima svoj ukus in prav je tako! Meni so dosti bolj všeč močnejše postave od "okostnjakov"! Poglejte jaz nikoli nebi imel ženske kot je Tara Zupančič mekaterim je všeč za moje pojme je pa dosti presuha!! Ta gospa ...prikaži več je ravno pravšnja za moj ukus! PREPROSTEŽ Ti pa kar živi zdravo upam,da boš dočakal lepo starost drugim pa pusti,da živijo po svoje!!