Magazin > Lepota & telo
439 ogledov

To so znaki alergije na spermo

bolečina aspirin Aspirin
Mnogi sploh ne vedo, da so alergični na spermo.

Veliko ljudi trpi za alergijami, a le nekaj nesrečnic je alergičnih na moško spermo. Na spletu je kar nekaj zapisov žensk, ki imajo to smolo. Ena od njih je zapisala, da je po seksu začutila pekočo bolečino v vagini. Med simptome, ki jih je občutila vedno, ko je prišla v stik s spermo, spadajo tudi zatečena sluznica, slabost in bruhanje. Nekatere so poročale tudi o izpuščajih in o težavah z dihanjem.

Ko je opazila, da se stanje samo od sebe ne bo izboljšalo, je obiskala alergologa, ki je potrdil alergijo na spermo. Ta alergija je redka, tisti, ki jo imajo, sicer niso alergični na spermije, ampak so preobčutljivi na semensko plazmo, ki vsebuje encim PSA - prostatični specifični antigen. Ta nastane v prostati.

Kot rečeno, je ta alergija zelo redka. Po vsem svetu je opisanih le 100 primerov, ameriški podatki pa kažejo, da ima to alergijo najmanj 40 tisoč Američanov. Strokovnjaki sicer pravijo, da je bolnikov verjetno veliko več.

Ženskam, ki imajo to alergijo in bi rade zanosile, pomagajo zdravila proti alergijam. Priporočajo tudi, imunoterapijo, ki ima dolgoročne učinke.

Na spermo pa niso alergične le ženske. Pri moških naj bi bili simptomi te alergije podobni simptomom gripe, pojavijo pa se približno 30 minut po seksu, trajajo pa lahko celo do sedem dni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.