Magazin > Lepota & telo
314 ogledov

Tudi lahki jogurti redijo

jogurti tabela Žurnal24 main
Ne verjemite obljubam o pomoči pri hujšanju, saj imajo kljub ma njši vsebnosti maščobe kar veliko kalorij.

Tako običajni sadni kot lahki jogurti so slaba hrana in bi se morali jesti temu primerno, torej kot sladkarije, največ 100 kilokalorij (kcal) na dan,” meni nutricionistka Mojca Cepuš. Dietni jogurti, ki naj bi pomagali pri hujšanju, imajo kljub manjši vsebnosti maščobe veliko sladkorjev, ti pa lahko
prej zdravo živilo v trenutku pretvorijo v kalorično bombo.  Pogosto je sladkor nadomeščen z umetnimi sladili, za katera se kljub pomanjkanju trdnih dokazov domneva, da so škodljiva za zdravje. Pametnejša izbira pri dietah so klasični, navadni jogurti brez sadja ali drugih dodatkov.

Sadni jogurt raje naredite doma

Namesto pripravljene mešanice jogurta in sadja bo veliko bolj zdravo, če si takšen jogurt naredite doma, meni nutricionistka. Pripravite ga iz navadnega jogurta (najbolje iz ekološke pridelave), v katerega vmešajte narezano sveže ali zamrznjeno sadje. Po želji okus obogatite z oreščki, kosmiči, rozinami, medom, javorjevim sirupom ali začimbami.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.