Magazin > Lepota & telo
5 ogledov

Umrla italijanska modna ikona

Anna Piaggi FameFlynet
Včeraj je umrla modna ikona in modna novinarka Anna Piaggi, ki je predstavljala navdih nemškemu oblikovalcu Karlu Lagerfeldu.

Anna Piaggi, ki je bila znana po tem, da je z močnim make upom, barvitimi lasmi in odbitim stilom znala popestriti prav vsako prvo vrsto na modnih revijah od Pariza do New Yorka, je dobro pretresla modni svet. Največkrat so jo povezovali z nemškim modnim oblikovalcem Karlom Lagerfeldom, ki jo je zelo rad risal, Manolo Blahnik ji je oblikoval čevlje, sama pa je najbolj občudovala britansko oblikovalko Vivienne Westwood. V garderobni omari je imela kar 265 parov čevljev in 2865 kosov oblačil. Lagerfeld je o njej nekoč zapisal tole: "Anna izumlja modo. Ona se danes oblači tako, kot se bomo mi oblačili jutri."

Modno ikono je občudovala tudi Dita Von Teese, ki je ob njeni smrti na Twitterju zapisala: "Globoko me žalosti, da je umrla še ena zadnjih mojih vzornic. Bila je veličina glamuroznega čudaštva." Besede ji je namenila tudi Franca Sozzani, urednica italijanskega Voguea. "Skupaj sva delali 23 let, nikoli te ne bom pozabila."

Anna je umrla na svojem domu v prestolnici mode, v Milanu. Bila je stara 81 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.