Magazin > Lepota & telo
4188 ogledov

Ustnice povedo veliko o vašem zdravju

suhe ustnice Profimedias
So vaše ustnice sijoče ali razpokane? Odgovor lahko pove veliko o vašem zdravju.

Kdaj ste nazadnje dobro pogledali svoje ustnice? Kakšne so, namreč lahko pove veliko o vašem zdravju. 

So vaše ustnice zatečene? Vzrokov za to je lahko več. Če uporabljate novo šminko, so zatečene ustnice lahko reakcija na šminko. Zatečejo vam lahko tudi, če ste alergični na kakšno živilo. V kolikor postajate podobni raci, se odpravite k zdravniku. 

Ustnice bodo razkrile, kako se prehranjujete. Če ustnice hitro postanejo suhe in kotički razpokani, vam lahko primanjkuje železa, cinka, vitamina B3 ali vitamina B6. Poskrbite, da boste uživali živila bogata s prej omenjenimi snovmi. Če jeste meso, si privoščite rdeče meso. Železo, cink in B vitamine najdete tudi v lososu, jajcih in zeleni zelenjavi. Smiselno pa bi bilo obiskati zdravnika, da pregleda vašo kri. 

Razpokani kotički ustnic so lahko posledica slinjenja. Če se ponoči slinite, se vam v kotičkih ust lahko nabere slina, posledično pa se tam razvijejo glivice. 

Za razpokane ustnice je lahko kriv tudi stres. Stres vpliva na naše telo in lahko oslabi imunski sistem. 

Pijete dovolj? Večina na to vprašanje odgovori z da. Pa vendar dobro razmislite, koliko ste dejansko spili. Ko začnete računati, lahko hitro ugotovite, da v bistvu niste popili dovolj tekočine. Suhe ustnice vam lahko povejo prav to. Rešitev za ta problem je enostavna. Pojdite po kozarec vode in ga spijte. 

Komentarjev 1